7 Ocak 2012 Cumartesi

Nba:Günün Maçları 07.01.2012





BULLS-HAWKS :

Bu gecenin kıran kırana geçecek maçlarından birtanesi..Atlanta ara vermeden oynadığı 2 maçıda uzatmaya götürdü ve birini kazanırken diğerini kaybetti .Şimdi yine dinlenme fırsatı bulamadan Chicago'yu ağırlıyorlar.Chicago ise deplasmanda Orlando'yu yenerek rakibine mesaj verdi.Bu zorlu geçecek maçı Chicago'nun kazanmasını bekliyorum.

BOBCAST-PACERS :

Bu sene iddalı olduklarını dün gece harika bir Boston maçı çıkartarak gösteren Indiana, bu gece de evinde Charlotte'ı ağırlıyor.Harika bir oyunla Boston'u deviren Indiana topu gerçekten çok iyi paylaşıyor.Indiana bu maçın ve bu gecenin en büyük favorisi.

HEAT-NETS :

New Jersey dün gece Toronto karşısında galip gelerek sezonda 2. galibiyetlerini elde etti .Miami'de ise sakatlıkları devam eden Wade ve James bu maçta da forma giyemeyecek..Bu şartlar altında Miami kesin favori diyemeyiz ama onlar olmadan da Miami neler yapabileceğini Atlanta maçında gösterdi.Bu maçta da Miami galip gelecektir.

KNICKS-PISTONS :

New York sonunda galip gelmeyi başardı..Evinde oynadığı nispeten  kolay sayılabilecek maçları kaybeden New York dün gece zorda olsa Carmelo Anthony'nin harika performansıyla Washington'ı devirmeyi bildi.Detroit kolay pes etmeyecektir ama bu maçta da New York'un kazanacağını düşünüyorum..

TORONTO-SIXERS :

Evinde Detroit'i ezip geçen Philadelphia ,dün gece evinde New Jersey'e yenilen Toronto'yu ağırlıyor.Bu gece favori gördüğüm Philadelphia bu maçı kazanır.

THUNDER-ROCKETS :

İki takım dün Oklahoma'da karşı karşıya gelirken Oklahoma evinde rahat bir galibiyete ulaştı..Houston evinde dün gece olduğu gibi kolay kolay pes etmeyecektir , ama Oklahoma'nın  bu maçı zorda olsa  kazanacağını düşünüyorum.

NUGGETS-SPURS :

Bu senenin flash takımlardan biri olan Denver harika basketbol oynamaya devam ediyor.Hiç bir şekilde pes etmeyen ve tempoyu hep arttırmaya çalışan bu genç takım izleyenlere büyük zevk veriyor.Bu maçta da sürpriz olarak düşündüğüm takımlardan bir tanesi..San Antonio'nun Ginobili'yi kaybetmesi onlarında performansını düşündürüyor.Ben bu maçta Denver'ın sürpriz yapabileceğini düşünüyorum..

HORNETS-MAVS :

Dallas Maverıcks'in evinde sürprize izin vermeyeceği maçlardan bir tanesi.. Eric Gordon'uda kaybetmesiyle iyice güç kaybeden New Orleans'in bu maçı kazanma şansı yok ..Evinde Dallas kazanır.

BUCKS-CLIPPERS :

Bu sene Nba'in gözde takımlarından biri olan Los Angeles Clippers , evinde istikrarsız ve dağınık bir görüntü sergileyen Milwaukee'yi konuk ediyor.Chris Paul ve arkadaşları geceden galip olarak ayrılacaklardır.

JAZZ-WARRIORS :

Utah bu sene deplasmanda maç kazanmakta bir hayli zorlanacağa benziyor.Golden State Lakers yenilgisi sonrası evinde oynayacağı bu maçta galip gelen taraf olacaktır..

YAZAR : Batuhan GÖKHAN

Nba : Maç Özetleri 06.01.2012

Dün gecenin görünümü

Nba : Top Ten 06.01.2012


Bugünkü favorimiz 2 numarayla Rudy Gay ..





6 Ocak 2012 Cuma

Gerçek Bir All Star : Brandon Roy ..




  SON KEZ BRANDON ROY


Nba de bu sene en üzücü olaylardan bir tanesi hatta belki de en üzücü olayı..Brandon Roy'un basketbola veda etmesi.. Portland Trail Blazers'ın yıldız oyuncusu Brandon Roy basketbol hayatına dizindeki sakatlık nedeniyle son verdi.

 Roy : Bu çok zor ve acı verici bir karar.Oyunu seviyorum,Portland Trail Blazers' ve taraftarlarımızı seviyorum.Ancak doktorlarımla yaptığım görüşmelerden sonra bu kararı aldık.Ailem ve sağlığım benim için önemli olan şeyler.Bu nedenle ailem ve hayat standartım için bu kararı aldım.Paul Allen ,Larry Miller, koç McMilan ve bütün Trail Blazers organizasyonlarına taraftarlarına Portland'ta geçirdiğim zaman boyunca bana olan sevgileri ve destekleri için teşekkür ediyorum.

    Portland'ta emeklilik kararını duyan takım arkadaşları da büyük üzüntü ve şaşkınlık yaşadı :

 Nicholas Batum : Buna inanamamıştım ve hala inanamıyorum.

 Paul Allen  : Bütün Blazers taraftarları gibi Roy'un basketbolu bıraktığını öğrenince çok üzüldüm.Kişisel olarak Roy'a bir Trail Blazer olarak yaptıkları için teşekkür etmek istiyorum.O gerçek bir All Star..

Nate McMilan : tabi ki onun bu franchise için ne ifade ettiğini hepimiz biliyoruz .Bu takımın eski günlerine dönmesinde en büyük pay sahiplerinden biriydi.İnanılmaz bir yetenekti.Böyle bir durumu görmek üzücü.

Marcus Camby : Çok kötü bir durum bu .İnsanlar , ''Hey parasını kazanacaktı yine de '' diyecekler ama Brandon bir rekabetçiydi.

Andrea Miller : Roy her zaman bir Trail Blazers olarak kalacak.O bir All Star'dı ve her gece sahada biraz daha ilerlemek için çalışan bir savaşçıydı.Kazanmamız için herşeyini sahaya koyardı.Saha içi ve dışında gerçek bir rol modeldi ve liderliğiyle bu takımı tekrar kazanan bir franchise haline getirmişti.

     Roy 2006 draftında 6.sıradan Washington tarafından seçildi..Ve draft günü Portland 'a takas edildi..Yılın çaylağı seçilen Roy kariyerini 19 sayı 4,7 assist ve 4.2 rebaund ortalamalarıyla noktaladı.
 

Nba : Günün Maçları 06.01.2012










NETS-RAPTORS : 


New Jersey oynadığı ilk maçı kazandıktan sonra bir daha galib gelemedi ve oynadığı 6 maçı da kaybetti.Toronto evinde New Jersey engelini aşar.Toronto galibiyeti.


PISTONS-SIXERS :


Detroit'in bu sene deplasmanda çok maç kazanabileceğini düşünmüyorum.Evinde olan Philadelphia bu maçı kazanır..

KNICKS-WIZARDS : 


New York evinde kazanabileceği rakipleri karşısında yenilerek herkesin güvenini sarstı ve bu maçta onlara güvenilir mi bu size kalmış .Washington bu senede evinde alacağı galibiyetlerle ayakta kalmaya çalışacaktır . New York'un istikrarsız performansı onlara güvenmemi engelliyor.Charlotte'dan kendi evinde 110 sayının üstünde yemesi bu maçta iki takımın toplam skorunun  198 sayı barajını geçebileceğini gösteriyor.




HAWKS-BOBCAST : 


Charlotte çok ters bir takım olduğunu neredeyse oynadığı her maçta gösteriyor..Miami yi zorlayan New York'u yenen ve kolay kolay pes etmeyen görüntüsüyle Charlottte her sonucu alabilecek kapasitede .. Atlanta ise zor bir Miami maçından yorgun bir şekilde geliyor.Bu maçı Charlotte Bobcast'in kazanacağını düşünüyorum .. 


PACERS-CELTICS : 


Bu gecenin güzel karşılaşmalarından bir tanesi .. İndiana sezona iyi başladı .Boston ise tutuk bir başlangıcın ardından Pierce'nda dönmesiyle ritim buldular.Boston evinde bu maçı kazanır..


BULLS-MAGIC : 


İşte Doğu yakasının zirveye oynayan iki takımının karşılaşması .. Kıran kırana geçecek bu maçın bir favorisi olduğunu söylemek güç.Howard geçen sene 18.teknik faulünü aldığı için bu maçı kaçırmıs .Chicago 'da Rose'un 39 sayılık performansıyla maçı kazanmıştı.Dwıght Howard'ı pota altında unutmazlarsa bu maçta Orlando galibiyete yakın taraf.Fakat Orlando'nun bu sorunu aşamadığını bazı maçlarda görüyoruz .Chicago da Howard yıpratabilecek bir Noah var.. Kafa kafaya gidecek bu maçta topun kıymetini bilen kazanacaktır.Tercih yapmam gerekirse skorun fazla olmayacağı alt skorlu geçecek bu maçta Chicago MVP guardıyla galip ayrılabilir.




NUGGETS-HORNETS : 


Bu senenin renkli takımlarından biri olan Denver harika bir tempoda harika maçlar çıkartıyor.Onları durdurmak için tempoyu bir hayli düşürmek ve uyutmak gerek.Bu maç onlar için kolay olmayacak ama ben kazanan tarafın Denver olacağını düşünüyorum .


ROCKETS-THUNDER : 


Bu gecenin seyir zevki olarak güzel geçecek maçlarından bir tanesi..Houston genç kadrosuyla rakiplerine zor anlara yaşatabiliyor ancak , Oklahoma Portland mağlubiyetinden sonra bu maçtan galip ayrılacaktır.


CAVS-WOLWES : 


Bu sene ne yapacağı belli olmayan bir Minnesota var ..Dallas ve San Antonio yu yendikten sonra evinde Memphis'e yenilen Minnesota ..Kendi evinde daha iyi basketbol oynayan ve bu sene belirli bir çizginin üstüne çıkamayacak Clevland'ı ağırlıyor..Kolay maç olmayacaktır ama ben Minnesota'nın bu maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum.. 


GRIZZLIES-JAZZ : 


İki takım 3 er galibiyet ve 3 er mağlubiyet alarak başladı sezona .. Utah evinde galibiyetlerini alsa da bu maçta Memphis'i yenebileceklerini düşünmüyorum.Memphis galibiyeti.. 


BLAZERS-SUNS : 


Gecenin zevkli karşılaşmalarından bir tanesi daha .. Portland bu sene oyunun üstüne koyarak 1 gömlek daha üste çıktı.Dün gece Lakers engelini de geçmeyi bildiler..Phoneix ise galibiyet almakta zorlanıyor..Phoneix'e yorgun gelecek Portland'ın Phoneix karşısında zorlanacağını düşünüyorum ..Steve Nash önderliğindeki Phoneix galip gelecektir. 


WARRIORS-LAKERS : 


Lakers bu seneye standartlarının altında ve kötü başladı.Dün gecede Portland'a yenilen Los Angeles ekibi bir türlü çıkışa geçemedi ..Golden State ligin ters takımlarından bir tanesi ama Lakers'ın bu maçta Staples Center'dan galip olarak ayrılacağını düşünüyorum..

Nba :Top 5 05.01.2012


Bugün bizim favorimiz harika bitirişiyle Tyreke Evans , 2 numara

Nba : Maç Özetleri 05.01.2012


Dün gece neler olmuş bir bakalım

5 Ocak 2012 Perşembe

Shaquille Oneal mı Michael Jordan mı?

Tabi ki ikisi de tartışılmaz oyuncular. Ama?:)

Nba: Top 10 05.11.2012

Bizim bugünkü seçimimiz 1 numara harika bir oyun..


Nba: Maç Özetleri 04.01.2012

Dün geceni kısa bir görünümünü izlemeye ne dersiniz ? 

Nba: Günün Maçları 05.01.2012







HEAT-HAWKS : 


4 günde 2.kez karşı karşıya gelecek bu iki takım sezona iyi başlangıç yaptılar.Miami de oynanan maçı kazanan Atlanta büyük bir sürpriz yapmıştı.Wade'in ayağında ki sorun yüzünden bir türlü ritim bulamaması Miami cephesini endişelendiriyor.Fakat bu maçta Atlanta dan intikam alacaklarını düşünüyorum.Miami galibiyeti çok cazip.


MAVS SPURS : 


İki takımda dün evlerinde oynadıkları maçı kazandı.San Antonio'nun yaşlı kadrosuyla ara vermeden oynadığı maçlarda sıkıntı yaşadığını gördük .Ama  bu maça ayrı konsantre olacaklardır.Dallas ise yavaş yavaş galibiyetler almaya başladı deplasmanda olmaları onların favori olmasını engellese de Dallas'ın kazanacağını düşünüyorum.Riske girmeyi sevmeyenler için ise ALT bahisini önerebilirim.


BUCKS-KINGS : 


Yine bu gecenin tehlikeli maçlarından bir tanesi.İki takımda çok istikrarsız ne yapacaklarını kestirmek gerçekten çok zor .Milwaukee dün maç oynamadı ve 1 gün ara verdi.Bu onlar için bir avantaj olabilir.Bu yüzden sürpriz bir Milwaukee galibiyeti denenebilir.


LAKERS-BLAZERS : 


Şüphesiz ki gecenin en güzel karşılaşmalarından bir tanesi . Portland harika başladı sezona ve daha sadece 1 mağlubiyetleri var.Lakers ise şimdiden 3 oldu.Lakers bu sene daha istikrar tutturamadı ve ne yapacaklarını kestirmek zor.Portland Lakers'ı böyle bulmuşken bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Türkiye Beko Basketbol Ligi : All Star heyecanı başladı !!!





22 Ocak 2012 Pazar günü Trabzon Hayri Gür Spor Salon'unda düzenlenecek olan Beko All Star maçında mücadele edecek 24 oyuncuyu bu senede siz basketbol severlerin oyları belirleyecek.Yarışmalar ,dans gösterileri,smaç şovlar ve sürprizlerle süslenen All Star da halk oylamasına katılan basketbol severler aynı zamanda çeşitli hediyeler kazanma fırsatına da sahip olacak. 


   Bizim oylarımız şöyle : 


  Türk Oyuncular : 

Kerem TUNÇERİ,Ömer ONAN,Emir PRELDZIC,Mert,SHUMPERT,Oğuz SAVAŞ

Yabancı Oyuncular : 

Darius WASHINGTON,SASHA Vujacic,David HAWKINS,Dusko SAVANOVIÇ,Stanko BARAC


 Karar vermekte zorlansak ta biz bu oyuncuları seçtik.. 


   Siz de buradan oylamaya katılabilirsiniz.

4 Ocak 2012 Çarşamba

Nba: En iyi asist yapan kim?

Genç olsa Jason Kidd tartışılmazdı. Ama formunun zirvesinde Chris Paul bu sorunun bugünkü cevabı.

Nba: Allstar Oylaması Başladı!!!

Orlando'da yapılacak Allstar organizasyonu için oylama başladı. Oylama için son 27 gün. Henüz erken olmasına rağmen ilk maçlarda az çok kimler gidecek belli oldu. 2 haftalık maçlara bakarak seçmek çok zor oldu ama bizim seçimlerimiz şöyle:

 Buradan oylama yapabilirsiniz.

Nba : Top 10 04.01.2012


Bizim favorimiz 2 numara.. Ya sizin ?

Nba: Günün Maçları 04.01.2012









CAVS-RAPTORS :

Clevland bu seneye iyi başladı diyebiliriz.Evlerinde oynadıkları maçlarda galip gelmeyi bildiler.Toronto ise New York'u yenerek büyük bir süpriz yaptı bence ..Clevland yorgun olarak geleceği bu deplasmandan galibiyet çıkarması zor. Toronto kazanır diyorum .

WIZARDS-MAGIC :


 Henüz daha galibiyet alamayan Washington Orlando ya konuk oluyor..Evinde Orlando'nun rahat kazanacağını düşündüğüm bu maçta skorun üstlere gideceğini beklemiyorum maçın erken kopup as oyuncuların dinleneceği bir maç olarak görüyorum.

NETS-CELTICS :


 New Jersey gerçekten kötü bir performans sergiliyor ve bu sene işleri çok ama çok zor. Boston ise yavaş yavaş ritim buluyor.. Bu maçı Boston erken koparıp yıldızlarını dinlendirecektir.


BOBCAST-KNICKS :

Evinde herkesi şasırtıp Toronto'ya mağlup olan New York bir kez daha yanıltır mı bilinmez ama ben bu seferde onlara güvenmekten yanayım üst üste iki kez kaybedeceklerini düşünmüyorum..New York Charlotte karşısında kazanacaktır.

PACERS-HEAT :

Bu senenin iyi başlangıç yapan iki takımı karşı karşıya geliyor. Miami evinde Atlanta'ya yenilerek kaybedebileceklerini gösterdi.Fakat 1 gün aradan sonra kendi evinde Indiana'yı yeneceklerini düşünüyorum.Lebron James olağanüstü bir maç çıkartabilir oyuncu bahisi düşünenlere..

BULLS-PISTONS :

Chicago dün gece zor bir maç oynayarak Atlanta maçını zorda olsa kazandı.Bu sefer Detroit deplasmanına gidiyorlar.Bu maçta işlerinin kolay olmayacağını düşünüyorum .Detroit evinde neler yapabileceğini Orlando maçında gösterdi.Alt üst bahisi için önerim toplam 180 sayı altı olarak kalması..


SIXERS-HORNETS :


Bu sene bu kadrolarıyla playoff yarışının uzağında olarak gördüğüm bu iki takım New Orleans'ta karşı karşı ya geliyor..İki takımda playoff yarışına son sıralardan yada bir üstünden dahil olmak için çabalayacak.Evinde olmanın avantajıyla New Orleans kazanacaktır

GRIZZLIES-WOLWES :

Minnesota izleyenleri şasırtmaya devam ediyor. Dallas galibiyetinden sonra birde Spurs'u yenen Minnesota ,Memphis'i ağırlıyor. Memphis dün gece Sacremento karşısında iyi bir basketbol ile kazandı zor geçeceğini düşündüğüm bu maçta sayı barajı aşılır. Ve Minnesota evinde bu maçtan da galip ayrılır

SUNS-MAVERICKS :


Dallas'ın ev sahibi avantajıyla bir adım önde olduğu bu maç gecenin zevkli karşılaşmalarından biri olacaktır. İlerleyen maçlarla iki takımında istenilen çizgiye gelmesini bekliyorum..Ama bu maçta galibiyete yakın taraf daha kaliteli kadrosuyla dallas olacaktır .

WARRIORS-SPURS :

San Antonio'nun bu sene yaşlı kadrosuyla sezonun ilerleyen zamanlarında  zorlanacaklarını düşünüyorum. Back to back maçları onlar için bir hayli zor olacak gibi gözüküyor..Golden State her takıma süpriz yapabilecek bir takım fakat San Antonio bu maçın favorisi.

KINGS-NUGGETS :


Sacremento yorgun geleceği bu maçta formda Denver ile karşılaşıyor.Bu gece benim banko olarak gördüğüm Denver evinde bu maçı kazanacaktır.Ve bol sayı izleyeceğimizi düşünüyorum..

ROCKETS-CLIPPERS :

 Daha dün gece Staples Center'da Lakers'a yenilen Houston bu gece de bir diğer Los Angeles takımı Clippers'a konuk oluyor..Los Angeles Clippers bu maçı kazanacaktır. 



3 Ocak 2012 Salı

Nba : Top Ten 03.01.2012

Harika bir Top 10 .. Biz seçmekte zorlandık , sizin favoriniz ?

Nba : Günün Maçları 03.01.2012



BOBCATS-CAVALIERS : 

Zor bir karşılaşma olarak değerlendirdiğim bu maç süprizlere açık fakat bu sene 1.sıradan seçtikleri Irwing ve Mychel Thompson ile kadrosuna güç katan Clevland evinde rakiplerine kafa tutabilir. Özellikle dişine göre rakiplerle oynadıkları zaman evinde kolay kaybetmeyeceğini düşündüğüm Clevland bence bu maçın favorisi..

HAWKS-BULLS : 


İki takımında 4 er galibiyeti ve 1 er yenilgisi bulunuyor. Miami yi yenerek büyük bir süpriz yapan Atlanta ,istediği zaman ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdi.Fakat bu maçta yorgun olacaklar ve dün gece dinlenen Chicago karşısında şanşlarını biraz az görüyorum . Derrick Rose'un öne çıkacağı bu maçta Chicago galibiyeti elde eder .

KINGS-GRIZZLIES : 

Memphis bir türlü beklediğim ritimi yakalayamadı.Kalitesi kadrosuyla ligte herkesi zorlayabilecek bir takım ve hiçbir zaman pes etmiyorlar..Bu sezona kötü bir giriş yapsalar da toparlanacaklarını düşünüyorum.Ritim yakalayabilmeleri için iyi bir fırsat Memphis kazanır. 

BLAZERS-THUNDER :


Şüphesiz ki gecenin en güzel karşılaşması .. İki heyecan verici takım Oklahoma'da karşı karşı ya geliyor. Brandon Roy'u kaybetmelerine rağmen gücünden hiçbir şey kaybetmemiş gibi gözüken Portland harika bir basketbol oynuyor.Nitekim Oklahama içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. Dallas karşılarında ilk mağlubiyetlerini aldılar . Evinde oynayacağı bu zor maçta Oklahoma ya güvenebilirsiniz.. 

BUCKS-JAZZ : 


İki takımda dün maçlarını oynadı .Utah evinde kazanırken Milwaukee deplasmanda kaybetti .. Devin Harris son dakikaları gerçekten harika oynadı ve takımına Jefferson ile beraber maçı kazandırdı. Utah'ı biraz daha favori gördüğüm bu maçta bir tahmin yapmak gerekirse maçta 186 sayı barajının aşılmayacağıdır. 

ROCKETS-LAKERS :


Lakers'ın bu sene ne yapacağı belli olmuyor en azından şimdiki görüntü bunu gösteriyor. Houston ise genç kadrosuyla iyi basketbol oynayabiliyor.Ama Staples Center da bir süprize imza atmaları zor . Tecrübeli Lakers genç Houston'u yenip yoluna devam edecektir. 


YAZAR : Batuhan GÖKHAN 

2 Ocak 2012 Pazartesi

Nba:Top Ten 02.01.2012


Bizim favorimiz 5 numara ya sizin ?

Nba : Günün Maçları 02.01.2012





WARRIORS-SUNS ;

Sezona kötü başlayan ve istediği sonuçları bir türlü alamayan Phoneix evinde Golden State'i ağırlıyor.Monta Ellis'in dönmesi beklendiği bu maçta çıkacak sonuç kimseye süpriz olmaz ama galibiyete yakın olan taraf Phoneix Suns..


WIZARDS-BOSTON :

Back to back ayağının ikinci maçında Bu iki takım Boston da karşı karşıya geliyor..Evinde Boston'a direnemeyen Washington'un Garden'dan Galibiyet çıkarması bir mucize olur. Boston galibiyeti !


PACERS-NETS :


Sezona dağınık bir görüntü ile giren New Jersey'de işler şimdiden yolunda gitmemeye başladı.Deron Williams tek başına takıma çare olamıyor.Ve kendi performansını da son maçlarda iyice düşürdü. İndiana ise bu sene iyi bir görüntü çiziyor ve kolay kolay karşımıza alınacak bir takım olmadığını gösteriyor .Deron Williams'ın iyi performans sergileyeceğini düşündüğüm bu maçta New Jersey İndiana'yı zorlar ..Fakat kazanabileceklerini düşünmüyorum ..Uzak durulması gereken maçlardan birtanesi ama risk sevenler için İndiana galibiyeti..


RAPTORS-KNICKS :

 Bu maç ile ilgili tartışılabilecek tek bir konu var herhalde oda New York handikap barajını geçer mi ? Bu sene bu kadrosuna takviye yapmadığı sürece varlık göstereceklerine inanmadığım Toronto'nun New York deplasmanında işi çok zor.. Rahat bir New York galibiyeti.


HAWKS-HEAT :

 Bu sezona inanılmaz başlayan Miami 5 te 5 ile yoluna devam ediyor.Şampiyonluğun en büyük favorisi olan Miami nerede tökezleyecek, maç kaybedecek bunu tahmin etmek güç gözüküyor.Atlanta ise kolay fikstrününde  verdiği avantajla sezona iyi başladı .Miami'nin dün gece maç yaptığını düşünürsek daha yorgun olacaklarını söyleyebiliriz .Bu belkide Atlanta'nın tek avantajı ama böyle konsantre olmuş  Miami karşısında bu ne kadar işe yarar bilinmez. Miami seriyi bozmaz .Miami galibiyeti !


MAGIC-PISTONS :

 Detroit sonunda galibiyet ile tanıştı . Evinde formda Indiana' yı yenmeye bildiler .Takım olarak böyle topu paylaşarak ve belirli bir sistemde oynamaya devam ederse en azından  evinde oynadığı karşılaşmaları kolay kolay kaybetmez. Karşılarında ise Doğu'nun güçlü ekiplerinden Orlando var. Orlando'nun bu deplasmandaki performansını kestirmek bir hayli zor .Fakat kağıt üstünde de oyun olarak ta bakıldığında bariz bir üstünlükleri var Detroit'e karşı. Bu yüzden Magic deplasmanda da olsa kazanmayı bilir.

SPURS-WOLWES :  Evinde Dallas'ı yenerek dikkatleri üzerine toplayan Minnesota şimdi Batı'nın bir başka güçlü ekibi San Antonio'yu konuk ediyor. Bu sefer işleri çok daha zor  çünkü Spurs bu sene Dallas tan çok daha iyi bir görüntüye sahip.Zor bir maç olacağını düşünüyorum. Minnesota ara vermeden zorlu bir maça daha cıkacak.Onlar için bir dezavantaj .San Antonio ise  dünü dinlenerek geçirdi. Bunlar göz önüne alındığında Spurs bu zorlu maçta bir adım önde..

THUNDER-MAVS : Bu iki takım Bu sezon ikinci kez karşı karşıya geliyor. Oklahoma da oynanan maçı hatırlarsınız Durant'in inanılmaz bir son saniye basketiyle kazanmıştı Thunder.Bu sefer maç Dallas'ta ama Dallas hiç iyi bir performans sergilemiyor.Dün gece Minnesota ya kaybeden Dallas bugünde Oklahoma yı ağırlıyorum . Oklahoma dallas göre daha dinç geleceği bu maçta benim favorim .. Risk almak isteyenler bu maçı değerlendirebilir.


BUCKS-DENVER : 


 Denver bu sene izleyenlere seyir zevki yüksek maçlar izletiyor. hızlı hücüm yapan tempoyu yüksek tutan Denver rakiplerin dengesini erken yaptıkları atışlarla bozuyor ve bunda da şimdiye kadar başarılı oldu diyebiliriz.Evinde oynayacağı bu maç kolay geçmeyecektir ama bu zorlu maçı da kazanıp yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

HORNETS-JAZZ :  Açıkçası yorum yapmaktan çekindiğim bu maç bir hayli zor geçeceğe benziyor.Kim kazanırsa açıkçası süpriz olarak değerlendirilmez .Hornets lige Utah'tan daha iyi bir görüntü vererek başladı ama uzun sürmeyeceğini düşünüyorum bunun. Utah ise evinde böyle rakipleri yenemezse bu sene işleri hiç kolay olmaz . Utah evinde zorda olsa galip gelecektir ama bu maçtan uzak durulması gerekir..

YAZAR : Batuhan GÖKHAN 

1 Ocak 2012 Pazar

Nba: Top Ten 31.12.2011

Yılın son top 10'u. Favorim tabiki 2 numara..

Nba: Günün Maçları 01.01.2012



CELTICS -WIZARDS ;

Oynadığı 3 maçı da kaybeden Washington 'da işler bu senede yolunda gitmeyecek gibi gözüküyor.Boston ise lige kötü bir başlangıç yaptı ve 4.maçında galip gelebildi.Deplasmanda olmasına rağmen Boston ,  zayıf rakibi karşısında galip gelecektir .


RAPTORS-MAGIC ;

 Bu sene işleri zor olan ekiplerden bir tanesi de Toronto. Orlando deplasmanın da varlık gösterebileceklerini düşünmüyorum.Orlando evinde rahat bir galibiyet alacaktır


BOBCAST-HEAT ;


Sezona  harika başlayan Miami kuşkusuz en büyük şampiyonluk adayı . Bu sene belli ki iyi konsantre olunmuş .. Bu iki takım 3 gün önce  Charlotte'ta karşı karşıya geldi ,Miami zorlandığı bu maçta Wade'in son saniye basketiyle kazanmıştı. Miami bu sefer işini son saniyeye bırakmaz ve maçı erken kopartır.  


NETS-CAVS ; 


Washington Wizards'ı yendikten sonra 3 maçını da kaybeden New Jersey bu seferde Clevland'a konuk oluyor .. Clevland bu sene evinde rakiplerini zorlayacak gibi gözüküyor. New Jersey'i de yenmelerini bekliyorum.

MAVERICKS-TIMBERWOLWES ;

 Bu gecenin zor maçlarından bir tanesi. Dallas 3 mağlubiyetin ardından Toronto'yu yenerek moral buldu ve yükselişe geçmek istiyorlar ..Bu maç onlar için kolay olmayacak ama son şampiyon bu maçı kazanacaktır.

GRIZZLIES-BULLS ; 

Memphis bu sene playoffun güçlü adaylarından bir tanesi . Randolph'un performansı çok belirleyici olacaktır onlar için .. Chicago ise Rose ile yoluna devam ediyorum bu senede sezona damgasını vuracağa benzeyen Rose Harika bir Clippers maçı geçirdi ve galibiyet elde ettiler .Chicago evinde zor geçeceğini düşündüğüm bu maçı kazanır.


LAKERS-NUGGETS ;


 İki takım dün gece karşı karşıya geldi ve bu maçı Bynum'un harika performansıyla Lakers kazanmayı bildi .Yada Gallinari'nin o boş turnukiyeyi kaçırmasıyla Denver maçı Lakers'a verdi de diyebiliriz. Şimdi maç Pepsi Center'da Lakers'ın bu maçı da kazanacağını düşünüyorum. 

HORNETS-KINGS ;

Ne zaman ne yapacağı belli olmayan iki takımın karşılaşması zor geçeceğe benziyor . Sacremento'nun evinde olması bir avantaj .New Orleans ise  Chris Paul'u kaybetmesine rağmen sezona iyi bir başlangıç yaptı.Ama Sacremento yıldız oyuncusu Tyreke Evans ile bu maçı kazanacaktır. 


BLAZZERS - CLIPPERS ; 

Bu gecenin en zor karşılaşması.. Sezona harika başlayan ve inanılmaz bir oyun sergileyip 3 te 3 yapan Portland bu sene gerçekten çok iddalı. Clippers ise daha önce söylediğimiz gibi daha zamana ihtiyacı var ama yavaş yavaş onlarda ritim bulacaktır.. Evinde oynamasının avantajıyla bu maçı Los Angeles ekibi kazanır.