2 Ocak 2012 Pazartesi

Nba : Günün Maçları 02.01.2012





WARRIORS-SUNS ;

Sezona kötü başlayan ve istediği sonuçları bir türlü alamayan Phoneix evinde Golden State'i ağırlıyor.Monta Ellis'in dönmesi beklendiği bu maçta çıkacak sonuç kimseye süpriz olmaz ama galibiyete yakın olan taraf Phoneix Suns..


WIZARDS-BOSTON :

Back to back ayağının ikinci maçında Bu iki takım Boston da karşı karşıya geliyor..Evinde Boston'a direnemeyen Washington'un Garden'dan Galibiyet çıkarması bir mucize olur. Boston galibiyeti !


PACERS-NETS :


Sezona dağınık bir görüntü ile giren New Jersey'de işler şimdiden yolunda gitmemeye başladı.Deron Williams tek başına takıma çare olamıyor.Ve kendi performansını da son maçlarda iyice düşürdü. İndiana ise bu sene iyi bir görüntü çiziyor ve kolay kolay karşımıza alınacak bir takım olmadığını gösteriyor .Deron Williams'ın iyi performans sergileyeceğini düşündüğüm bu maçta New Jersey İndiana'yı zorlar ..Fakat kazanabileceklerini düşünmüyorum ..Uzak durulması gereken maçlardan birtanesi ama risk sevenler için İndiana galibiyeti..


RAPTORS-KNICKS :

 Bu maç ile ilgili tartışılabilecek tek bir konu var herhalde oda New York handikap barajını geçer mi ? Bu sene bu kadrosuna takviye yapmadığı sürece varlık göstereceklerine inanmadığım Toronto'nun New York deplasmanında işi çok zor.. Rahat bir New York galibiyeti.


HAWKS-HEAT :

 Bu sezona inanılmaz başlayan Miami 5 te 5 ile yoluna devam ediyor.Şampiyonluğun en büyük favorisi olan Miami nerede tökezleyecek, maç kaybedecek bunu tahmin etmek güç gözüküyor.Atlanta ise kolay fikstrününde  verdiği avantajla sezona iyi başladı .Miami'nin dün gece maç yaptığını düşünürsek daha yorgun olacaklarını söyleyebiliriz .Bu belkide Atlanta'nın tek avantajı ama böyle konsantre olmuş  Miami karşısında bu ne kadar işe yarar bilinmez. Miami seriyi bozmaz .Miami galibiyeti !


MAGIC-PISTONS :

 Detroit sonunda galibiyet ile tanıştı . Evinde formda Indiana' yı yenmeye bildiler .Takım olarak böyle topu paylaşarak ve belirli bir sistemde oynamaya devam ederse en azından  evinde oynadığı karşılaşmaları kolay kolay kaybetmez. Karşılarında ise Doğu'nun güçlü ekiplerinden Orlando var. Orlando'nun bu deplasmandaki performansını kestirmek bir hayli zor .Fakat kağıt üstünde de oyun olarak ta bakıldığında bariz bir üstünlükleri var Detroit'e karşı. Bu yüzden Magic deplasmanda da olsa kazanmayı bilir.

SPURS-WOLWES :  Evinde Dallas'ı yenerek dikkatleri üzerine toplayan Minnesota şimdi Batı'nın bir başka güçlü ekibi San Antonio'yu konuk ediyor. Bu sefer işleri çok daha zor  çünkü Spurs bu sene Dallas tan çok daha iyi bir görüntüye sahip.Zor bir maç olacağını düşünüyorum. Minnesota ara vermeden zorlu bir maça daha cıkacak.Onlar için bir dezavantaj .San Antonio ise  dünü dinlenerek geçirdi. Bunlar göz önüne alındığında Spurs bu zorlu maçta bir adım önde..

THUNDER-MAVS : Bu iki takım Bu sezon ikinci kez karşı karşıya geliyor. Oklahoma da oynanan maçı hatırlarsınız Durant'in inanılmaz bir son saniye basketiyle kazanmıştı Thunder.Bu sefer maç Dallas'ta ama Dallas hiç iyi bir performans sergilemiyor.Dün gece Minnesota ya kaybeden Dallas bugünde Oklahoma yı ağırlıyorum . Oklahoma dallas göre daha dinç geleceği bu maçta benim favorim .. Risk almak isteyenler bu maçı değerlendirebilir.


BUCKS-DENVER : 


 Denver bu sene izleyenlere seyir zevki yüksek maçlar izletiyor. hızlı hücüm yapan tempoyu yüksek tutan Denver rakiplerin dengesini erken yaptıkları atışlarla bozuyor ve bunda da şimdiye kadar başarılı oldu diyebiliriz.Evinde oynayacağı bu maç kolay geçmeyecektir ama bu zorlu maçı da kazanıp yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

HORNETS-JAZZ :  Açıkçası yorum yapmaktan çekindiğim bu maç bir hayli zor geçeceğe benziyor.Kim kazanırsa açıkçası süpriz olarak değerlendirilmez .Hornets lige Utah'tan daha iyi bir görüntü vererek başladı ama uzun sürmeyeceğini düşünüyorum bunun. Utah ise evinde böyle rakipleri yenemezse bu sene işleri hiç kolay olmaz . Utah evinde zorda olsa galip gelecektir ama bu maçtan uzak durulması gerekir..

YAZAR : Batuhan GÖKHAN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder