14 Ocak 2012 Cumartesi

Nba: Günün Maçları 14.01.2012






PHILADELPHIA-WASHINGTON : 


Dün gece karşılaşan bu iki takım bu gece bir kez daha karşılaşıyor.Back to back in ilk ayağını çok zorlanmayarak Philadelphia kazandı.Bu sene gerçekten çok dağınık bi görüntü sergileyen Washinton'un bu maçı da kazanması zor.Philadelphia bu maçı da kazanır..


GOLDEN STATE-CHARLOTTE : 


Bu gecenin sürprize açık maçlarından bir tanesi.Sıkıştırılmış fikstüre hazır bir görüntü çizmeyen bu iki takımın karşılaşmasında en güzel tercihin üst olacağını düşünüyorum.Bu maçta sürpriz arayacaklar ise Golden State galibiyetini deniyebilir.


MINNESOTA-ATLANTA : 


Bu senenin en iyi takımlarından biri olan Atlanta Evinde Minnesota'yı konuk ediyor.Bu zamana kadar istikrarsız sonuçlar alan Minnesota hiç düşünmediğimiz maçları da kazanmayı bildi.Bu maçta da sürpriz yapma ihtimalleri olsa da ben Atlanta'nın bu maçı da kazanacağını düşünüyorum.


BOSTON-INDIANA : 


Bu iki ekip 1 hafta önce Boston'da karşı karşıya gelmişti .Maç boyu Boston'a üstünlük kurarak kazanan Indiana  rakibine iyi bir mesaj vermişti..Boston'luların bu maça iyi konsantre olacağını düşünüyorum ama Indiana bu maçı da kazanıp Boston'u bir kez daha mağlup edecektir.


TORONTO-CHICAGO : 


Bu gecenin en net karşılaşmasında Chicago evinde Toronto'yu rahat geçecektir.Alternatif arayanlar skorun altta kalmasını tercih edebilir..


NEW ORLEANS-MEMPHIS :


Memphis'in kazanacağı düşündüğüm maçlarından bir tanesi.Randolph'u kaybederek büyük yara alan Memphis'in bu sıkışık sezonda işleri çokta yolunda gitmiyor.Ama evinde böyle rakiplere karşı kolay kolay maç kaybetmezler..Memphis bu gece favorilerden..Alternatif düşünenler skorun altta kalmasını tercih edebilir.


PORTLAND-HOUSTON : 


Bu gecenin hızlı ve yüksek skorda geçmesini beklediğim maçında Houston Portland'ı konuk ediyor.Zor geçecek bu maçta kazananı tahmin etmek zor olsa da Houston'un ben bu maçı kazanacağını düşünüyorum.Yinede uzak durulması gereken bir maç 


NEW YORK-OKLAHOMA : 


Belkide bu gecenin en güzel maçı..Doğu'nun iddalı ekiplerinden biri olan Oklahoma henüz bir istikrar yakalayamayan New York'u konuk ediyor.Süperstar'ların karşı karşıya geleceği bu maçta savuma yapan tarafın kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum.Bu yüzden galibiyete yakın taraf Oklahoma City Thunder .. 


SACREMENTO-DALLAS : 


Yavaşta olsa ritim bulan Dallas kazanmaya nihayet başladı.Son şampiyonun artık böyle maçları kaybedeceğini düşünmüyorum..Dallas kazanacaktır ama alternatif arayanlar skorun altta kalmasını göz önüne alabilir..


NEW JERSEY-UTAH : 


Sadece Deron Williams'a bağlı bir takım olan New Jersey dün gece kazandı fakat bir kez daha görüldü ki Williams'Tan başka alternatifleri yok. 35 sayı ve 14 assistle oynayan DWill takımına maçı kazandırdı ..Bunu kaç kere daha yapar bilinmez tabi .Skor olarak altta kalacak bu maçta kazanan tarafın ise  Utah olacağını düşünüyorum..


YAZAR : BATUHAN GOKHAN .. 

Nba : Maç Özetleri 13.01.2012

Gecenin kısa bir görünümü

Nba:Top 10 13.01.2012

Bizim bu geceki favorimiz 8 numara Kemba Walker

13 Ocak 2012 Cuma

Nba: Günün Maçları 13.01.2012







INDIANA-TORONTO : 


Evinde gününde oldukları zaman kazanmayı biliyor.Fakat iyi bir basketbol oynadıklarını söyleyemeyiz ..Indiana bu senenin en iyi başlangıç yapan takımlarından bir tanesi .Topu paylaşarak ve sabırlı hücum etmeyi bilen Indiana bu maçı kazanacaktır.


WASHINGTON-PHILADELPHIA :


Bu sene sadece bir galibiyet alabilen Washington ,tarihinin en iyi başlangıçlarından birini yapan Philadelphia'ya konuk oluyor..İyi basketbol oynayan ve evinde çok daha rahat galip gelen Philadelphia'nın bu maçı da kazanacağını düşünüyorum.


DETROIT-CHARLOTTE : 


Detroit'in bu sene işi çok zor.Bu maçtan galip gelmeleri için Charlotte'un gerçekten kötü bir performans ortaya koyması lazım buda sürpriz olacaktır.Ben bu maçı Charlotte'nin kazanacağını düşünüyorum.


CHICAGO-BOSTON : 


Derrick Rose'un sakatlanmasıyla şoka uğrayan Chicago geçici bir süre o bölgeye Mike James'i aldı..Ama bence  bu kararda acele ettiler.Boston ise bir türlü toparlanıp ritim bulamıyor ama Rose'un yokluğunda Boston bu maçı kazanır. 


MINNESOTA-NEW ORLEANS : 


Bu sene ligin altında kalacak ekiplerden bir tanesi olan New Orleans ,Minnesota'yı konuk ediyor.Minnesota bu sene sürpriz sonuçlar alarak neler yapabileceklerini gösterdiler..Bu maçta da ben Minnesota Twolwes'in kazanacağını düşünüyorum.


SACREMENTO-HOUSTON : 


Skor olarak üst beklediğim maçlardan birtanesi..İki takımda sadece basketbol oynamayı düşünüyor..Ve savunma konusunda pek başarılı değiller..Üst bitmeye yakın bu maçı Houston'un kazanacağını düşünüyorum


MILWAUKEE-DALLAS : 


2 maç üst üste kazanarak azda olsa yaralarını saran Milwaukee Dallas deplasmanına konuk oluyor.Bu deplasmanda işleri çok zor olacak.Çünkü Dallas ritim bulmaya başladı ve üst üste galibiyetler alıyorlar.Bu maçı da Dallas kazanacaktır. 


PORTLAND-SAN ANTONIO :


Bu gecenin en zor geçecek karşılaşmalarından bir tanesi.Portland bu senenin flash takımlarından ,San Antonio ise Ginobiliyi kaybettikten sonra tökezlemeye başladı.Bu zorlu geçecek maçta San Antonio galibiyete bir adım yakın gözükse de ben bu maçta San Antonio'ya güvenilmesi taraftarı değilim..Biraz risk alıp Portland galibiyeti denenebilir.


NEW JERSEY-PHONEIX : 


Üst geçecek maçlardan biri daha ..New Jersey sadece Deron Williams'ın eline bakıyor ve böyle işleri çok zor..Evinde Nash'in önderliğinde ki Phoneix bu maçı kazanır.


MIAMI-DENVER : 


2 maç üst üste yenilerek bu zorlu fikstürde belkide normal olanı yapan Miami ,zorlu Denver deplasmanına konuk oluyor.Seyir zevki yüksek olacak bu maçta Miami favori gözükse de Denver'ın ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu bir kez daha hatırlatayım.Üst bahsi bu maç için en güzel tercih.


YAZAR : Batuhan GÖKHAN 

Nba : Gecenin Performansı

Howard Nba Tarihinde..

Nba: Maç Özetleri 12.01.2012

Dün gece neler olmuş ?

12 Ocak 2012 Perşembe

Nba : Günün Maçları 12.01.2012






CHARLOTTE-ATLANTA :

Zor fikstüre iyi başlayan Atlanta evinde Charlotte'ı konuk ediyor.Geçen seneki istikrar problemini çözen Atlanta her maçı aynı ciddiyette oynuyor.Evinde Charlotte engelini rahat geçeceklerdir..

DETROİT-MILWAUKEE :

Detroit bu sene ligin dibinden kurtulamayacak gibi gözüküyor..Milwaukee evinde zaman zaman iyi basketbol oynayan bir takım.San Antonio'yuda yendikten sonra bu maçtan da galip ayrılacaklardır..

NEW YORK-MEMPHIS :

Bu gecenin zor geçecek maçlarından birtanesi..New York kötü başladığı sezonda yavaş yavaş toparlanmaya başladı..Bu deplasmanda işleri kolay olmayacak ama ben New York'un bu maçı da kazanıp galibiyet serisini sürdüreceğini düşünüyorum.

CLEVLAND-PHONEIX :

Gecenin skoru yüksek geçmesini beklediğim maçlardan birtanesi..Clevland evinde gününde olduğu zaman iyi basketbol oynuyor..Phoneix'i yeneceklerini düşünsem de risk almayıp üst skoru tercih edebilrsiniz

ORLANDO-GOLDEN STATE :

Deplasmanda maç kazanmakta zorlanan Orlando dün gece Portland'ı yense de çok güven veren bir görüntü ortaya koymuyor..Golden State ise evinde Miami'yi yenip  gününde oldukları zaman neler yapabileceklerini gösterdiler.Bu maçta da bir sürpriz düşünüp Golden State galibiyetini düşünebilrsiniz..

YAZAR: Batuhan GÖKHAN

Nba : Maç Özetleri 11.01.2012

Dün geceye şöyle bir göz atalım ..

Nba : Top 10 11.01.2012

Bu geceki favorimiz 4 numara .. Siz ne dersiniz ?

11 Ocak 2012 Çarşamba

Nba: Günün Maçları 11.01.2012




SACREMENTO-TORONTO :

İki takımda bu sene ki hızlı tempoya bu kısıtlı kadrolarıyla ayak uyduramadı.İstikrarsız ve pekte iyi görüntü çizmeyen bu iki takımın maçı her sonuca açık ..Toronto evinde bir nebze daha iyi basketbol oynuyor ve zaman zaman etkili olabiliyorlar..Sacremento ise Tyreke Evans ile maçlara tutunabiliyor ve ona yardım edecek skorerler de çıktığı zaman maç kazanabiliyorlar.Toronto kazanmaya bir adım yakın ama bu maçta üst bahisini tercih etmek daha mantıklı olabilir.

ATLANTA-INDIANA :

Bu sıkıştırılmış fikstüre harika başlayan bu iki takım Indiana'da karşı karşıya geliyor.Gecenin en zor karşılaşmalarından bir tanesi olduğunu düşünüyorum.Indiana bu sene harika bir basketbol oynuyor ve topu çok iyi paylaşıyorlar.Atlanta ise geçen senelerde yaşadığı sorunları çözmüş ve her maçta oyuna ağırlıklarını koyabiliyorlar.Atlanta'nın sert savunmasıyla bu maçı zorda olsa kazanacağını düşünüyorum.

PHILADELPHIA-NEW YORK KNICKS :

Son 10 yılının en iyi başlangıcını yapan Sixers tam bir takım görüntüsü çiziyor.Dün gece de Sacremento'yu farklı mağlup eden Philadelphia bu deplasmandan da galip çıkması pek sürpriz olmayacaktır.Fakat New York şuana kadar istikrarlı bir görüntü çizmese evinde süper starlarıyla kazanacaklarını düşünüyorum

DALLAS-BOSTON :

Bu gecenin en sıkı maçında favori belirlemek çok zor .İki takımda çok istikrarsız girdi sezona ve geçen seneki performanslarından bir hayli uzaklar..Boston böyle büyük maçlar da daha iyi konsantre oluyorlar ve bu onları evinde bir adım öne çıkartıyor..Boston bu maçı kazanacaktır..

WASHINGTON-CHICAGO :

Dün gece ilk galibiyetini toronto karşısında alan Washington zorlu Chicago deplasmanına konuk oluyor..Chıcagonun rahat bir şekilde galibiyet alacağını düşünüyorum..İlk yarın Chicago galibiyeti düşünülebilir.

OKLAHOMA-NEW ORLEANS :

Oklahoma bu sene Batı'nın en iddalı ekiplerinden bir tanesi.Harika maçlar oynayıp kazanmayı bilen Oklahoma deplasmanda da olsa bu maçı da kazanacaktır..

HOUSTON-SAN ANTONIO :

Bu gece sürpriz çıkabilecek maçlardan birtanesi..Ginobili'nin yokluğunu yavaş yavaş hissetmeye başlayan Spurs aksamaya başladı..Houston ise genç kadrosuyla gününde oldukları zaman tehlikeli olabiliyor.Ben bu maçta onların kazanabileceğini düşünüyorum..İlk yarı Houston iyi bir tercih olur..

NEW JERSEY-DENVER :

Bu gece benim bankolarımdan birtanesi olan Denver evinde harika basketbol oynuyor.2 gün önce New Orleans karşısında yenilgi alsa da bu sıkıştırılmış fikstürde olabilecek aksaklıklar. Denver'ın bu maçta ilk yarıdan ağırlığını koyup maçı kazanması yüksek bir ihtimal..

LOS ANGELES LAKERS-UTAH JAZZ :

Staples'ı dün gece sakat sakat büyüleyen Kobe ve arkadaşları ,Enes'li Utah'a konuk oluyorlar ..Bu sene galip gelmekte zorlanan Utah'ın bu maçta işi çok zor Lakers kazanır.

ORLANDO-PORTLAND :

Gecenin bence seyir zevki en yüksek maçında Portland Orlando'yu konuk ediyor.Evinde gerçekten çok tehlikeli bir takım olan Portland.Bu sene kötü bir deplasman karnesi olan Orlando karşısında favori..Dwıght Howard'lı Orlando'yu karşıya almak istemiyorsanız ..Maçın üst skorlara gitmesi muhtemel..alternatif olarak ilk yarı Portland'ta düşünülebilir.

YAZAR : Batuhan GÖKHAN ..

Nba : Top 10 10.01.2012

Yine güzel bir Top 10 .. Omri Casspi harika bloğuyla bizim favorimiz

Nba : Gecenin Performansı 10.01.2012

Staples Center'ı büyüleyen adam ..

10 Ocak 2012 Salı

Nba: Günün Maç Özetleri 09.01.2012

Philadelphia son 10 yılın en iyi başlangıcını yapıyor. Bu sene yoğun ve sıkıştırılmış programda hangi takımlar daha diri kalabilecek?

Nba: Top 10 09.01.2012

Bu senenin en iyi Top 10'u olmaya aday. Hepsi 1 numara için kapışır. Biz seçim yapamadık!

9 Ocak 2012 Pazartesi

Nba: Günün Maçları 09.01.2012





MINNESOTA-TORONTO :

 Dün gece Washington'ı rahat geçen Minnesota bu gecede Toronto'ya konuk oluyor.İki takımda bu maça kadar aynı galibiyet yüzdesine sahip .Toronto evinde böyle maçları kazanabiliyor ama Minnesota bu senenin en ters takımlarından biri .Zor geçecek bu maçta Kevin Love 'un üstünden bahis oynamak akıllıca olabilir.15 rebound Üstü ..Minnesota istikrarlı bir görüntü çizebilse bu maçı kazanacağını söyleyebilrdim ama ne zaman ne yapacakları belli olmuyor..Bu yüzden bu maçtan uzak durup oyuncu bahisine yönlenmek gerekir.İlla bir tercihte bulunacaksanız da Minnesota galibiyeti..

INDIANA-PHILADELPHIA

 Bu gecenin bir diğer zorlu karşılaşması..Indiana bu seneye en iyi başlayan takımlarından birtanesi .Philadelphia'nın da onlardan aşağı kalır tarafı yok 7 maçta 5 galibiyet alan bir Philadelphia var ..Ben bu maçı Indiana'nın kazanacağını düşünüyorum..Risk sevenler bu tercihi değerlendirebilir.

ATLANTA-NEW JERSEY : 

 Bu sene 3.kez karşı karşıya gelecek bu iki takım.Oynadıkları iki maçıda kazanan Atlanta'nın bu maçı da kazanacağını düşünüyorum.3 gün üst üste maç yapıp birini de  yenilmelerine rağmen harika bir görüntü çizen Atlanta'nın bu maçtanda galip ayrılacağını düşünüyorum .


CHARLOTTE-NEW YORK : 


 Bu iki takım yine Medison Square Garden'da karşı karşıya gelmişlerdi ve bu maçı sürpriz bir şekilde Charlotte kazanmıştı.Ama bu maç New York için bir intikam maçı olacaktır.New York evinde bu maçı kazanacaktır..New York belki de gecenin en belirgin favorisi.

DETROIT-CHICAGO : 

 Gecenin bir diğer favorisi Chicago evinde Detroit'i ağırlıyor..Chicago çok rahat bir galibiyet alacaktır..Maçın erken kopması skorun alt bahisinde kalmasını sağlıyacaktır.Bu alternatif düşünülebilir.

NEW ORLEANS-DENVER :

Denver bu sene en güzel basketbol oynayan takımlardan birtanesi.New Orleans'ta oynanan maçta da galip gelen Denver evinde bu maçı rahatlıkla kazanacaktır.Eric Gordon'uda kaybetmesiyle düşüşe geçen Hornets'in bu maçta şansı bir hayli az ..














Nba: Top 10 08.01.2012

Favorimiz 2 numarayla Kobe Bryant !

Nba : Maç Özetleri 08.01.2012




8 Ocak 2012 Pazar

Nba : Günün Maçları 08.01.2012






MINNESOTA-WASHINGTON : 

  Oynadığı 7 maçta henüz galibiyetle tanışamayan Washington evinde Minnesota'yı konuk ediyor.Minnesota da bu maçta önemli eksiklikler var ve 2  maçtır da takım galip gelemiyor .Kafa kafaya gideceğini düşündüğüm bu maçta oyuncu bahisleri düşünülebilir.Wall 16 sayı üst güzel bir tercih olacaktır.Risk sevenler için ise Minnesota galibiyeti..

ORLANDO-SACREMENTO : 


  İki takım içinde kolay geçmeyecek bu maçta Orlando rakibine göre biraz daha önde gözüküyor..Sacremento evinde kolay pes etmeyen ve sürprizler yapan bir takım.İyi günlerinde olduklarında herkesi yenebilecek güce sahipler..Fakat Orlando'nun bu maçı kazanıp Chicago yenilgisini telafi edeceklerini düşünüyorum.

SAN ANTONIO-OKLAHOMA : 


  Gecenin en zorlu maçlarından bir tanesi .Belkide en zoru ..Ginobili olmadan  kazanmaya devam eden San Antonio ,Oklahoma ya konuk oluyor.Bu sezon da basketbolunu bir kademe daha ilerleten Oklahoma'nın bu maçı kazanacağını düşünüyorum .


MILWAUKEE-PHONEIX : 


  Milwaukee'nin bu sene bu görüntüsüyle işi bir hayli zor gözüküyor..Maç kazanmakta zorluk çekiyorlar.Phoneix ise istikrarsız bir şekilde yoluna devam ediyor.Portland'ı harika şut yüzdesiyle oynayıp yenen Phonix'in bu maçta da galip geleceğini düşünüyorum.

CLEVLAND-PORTLAND :


Clevland bu seneye beklenildiğinden iyi başladı ve 7 maçta 4 galibiyet elde etti.Karşılarında ise sezona harika başlayan ekiplerden biri Portland var.Phoneix karşısında silik bir görüntü çizsede takım onun yorgunluktan olduğunu düşünüyorum.Portland bu maçı kendi evinde kazanacaktır. 

MEMPHIS-LAKERS : 


  Zor geçecek maçlardan birtanesi.Randolph'un sakatlanması Memphis'te bütün dengeleri alt üst etti .O olmadan takım bir hayli zor maçlar geçirecektir. Lakers tarafında ise Kobe'nin sakatlığı konuşuluyor .Kobe Bryant'un olmayacağı bu maçta Lakers'ın kazanması için Bynum ve Gasol'a cok iş düşecek ..Memphis sürpriz yapabilecek güçte fakat onlarında eksiklerinin olduğunu düşünürsek skorun altta kalacağı sıkıcı bir maç izleyebiliriz..Evinde olması Lakers'ı favori yapıyor..


YAZAR : Batuhan GÖKHAN









Nba : Maç Özetleri 07.01.2012

Dün gecenin kısa bir özeti

Nba: Top 10 07.01.2012

Harika bir Top 10 .. Favorimiz 6 numara CP3 & Blake Griffin

Euroleague'de Temsilcilerimiz Ne yapar?








Avrupa basketbolunun zirvesi Euroleague'de 2. Round baslamak uzere. Gruplardaki eşleşmeleri ve takimlarimizin sanslarini sizler icin degerlendirdik.


Euroleague normal sezonuna kasim ayinda sona eren NBA lock-out'u damga vurdu. Tabii bu damgayi vururken de NBA ile Avrupa basketbolu arasindaki ucurum da yuzumuze carpti. Lock-out surecini oynayarak degerlendirmek isteyen bir cok oyuncu sansini Avrupa'da denemek istedi. Sonucta karsimiza cikan tabloda, vasat diyebilecegimiz cok sayida oyuncunun kendi kalibrelerinin altinda liglerde birer yildiz olduklarini gorduk. Normal sezon sonunda istatistik tabelasinin zirvesinde bulunan Nicola Batum, Nenad Kristic, Jordan Farmar ve Thabo Sefolosha gibi oyuncularin NBA kariyerlerinde birer rol oyuncusundan oteye gecemedikleri ortada. Bu degerlendirmelerden sonra sirasiyla gruplara bir goz atalim.

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Galatasaray'in yer aldigi E Grubu ayni zamanda Euroleague'in en buyuk favorisi CSKA Moskova'nin da ceyrek final mucadelesi verecegi grup. CSKA'nin normal sezonu maglubiyet almadan ve tabiri caizse tum rakiplerini ezerek tamamladigi dusunulurse iki takimimizdan en az birinin ceyrek finale veda edecegini kestirmek cok da zor degil. Grubun diger takimi ise yillarin bahtsizi Olympiakos. Yunan temsilcisi gecen sezon buyuk butcelerle kurdugu kadro ile beklentileri karsilayamamis ve final four dahi gorememisti. Bu sezona ciddi mali sikintilarla baslayan Olympiakos takimin iskeletini buyuk olcude bozmak zorunda kaldi. Gecen sezon, belki de Euroleague tarihinin en iyi guard uclusune (Teodosic, Papaloukas, Spanoulis) sahip olan takimdan geriye sadece Spanoulis kaldi. Bu sezon kadroda Yunan oyuncularin agirligi gorulmekte ve yine takimin en buyuk kozu V-Span olacak. Spaonoulis'in sakatligi tamamen atlatmasi Olympiakos adina hayati onem tasiyor.

Top 16 sonunda E Grubu'ndan bir ust tura cikacak takimlarin(CSKA ve diger) belli olma surecinde takimlarimizin aralarinda yapacaklari maclar bir kat daha onem kazaniyor. Eger temsilcilerimiz birbirleriyle oynadiklari maclarda birer galibiyet alirlarsa ikisinden birinin ceyrek finale cikma ihtimali oldukca dusuyor. Zira bu durumda Olympiakos'dan iceride alinmasi zaten zorunlu olan galibiyetin yaninda bir de deplasman galibiyeti cikarmak mecburiyeti doguyor. Tabii bu varsayimlar CSKA'nin tum maclarini kazanmasi durumunda gecerli. 3 takimdan birinin CSKA'dan koparacagi bir galibiyet sartlar diger degiskenler sabitken o takimi bir degil birkac adim one cikarir.


Top 16'da 3 takimla temsil ediliyor olmamiz uzun yillardir hasret kaldigimiz bir tablo. Ancak E grubunda yer alan iki temsilcimiz de tehlike sinyalleri veriyor. Anadolu Efes ve Galatasaray M.P. nin bence asil sorunu kadrolarinin homojen olmamasi. Anadolu Efes maclara Avrupa'nin en iyi ilk 5'lerinden biriyle cikarken rotasyonu tamamlayacak oyuncularin olmamasi veya bizi artik sasirtmayan bir sakatllik yasanmasi kadro kalitesini gozle gorulur bicimde dusuruyor. Bu dengesizligin bir benzeri de pozisyonlar arasindaki dengesizlikte karsimiza cikiyor. Kerem, Ilievski, Sinan, Cenk ve Vujacic'in oldugu kisa rotasyonu veya Barac, Batista ve Ermal'in yer aldigi pivot rotasyonu kagit ustunde yeterli gibi gorunse de Efes'in 3 ve 4 numaralarinda kocaman bir delik sozkonusu. Ersan'in NBA'e donusu sonrasi Savanovic'i yedekleyecek bir oyuncu kalmamasi veya yukarida guard listesi icinde yazdigimiz Vujacic'in kida forvet pozisyonunda oynatilmasi ve bence daha kotusu sakatliktan dolayi normal sezonun yarisini kaciran Kinsey disinda gercek bir 3 numaranin olmamasi forvet pozisyonunu Anadolu Efes'in en zayif noktasi haline getiriyor. Bu sezona final four hedefiyle baslayan Efes'in bu amaca ulasabilmesi icin ilk besteki kadro kalitesini benche de yansitmasi sart. Bu acidan Kinsey ve Kerem Gonlum'un geri donusleri cok onemli.  Efes'in basari citasini etkileyen bir diger onemli faktor olan Ufuk Sarica ile ilgili basli basina bir yazi kaleme almak gerekiyor. Bu yuzden simdi bu konuya hic girmiyorum.

Cogu kisinin surpriz olarak gordugu Galatasaray'in Top 16 kalma basarisi acikcasi beni hic sasirtmadi. Bu kadronun hakkinin bu oldugunu dusunuyorum zaten. Ancak burada da Efes'te yasanan sorunlardan bahsetmemiz mumkun. Lakovic'in henuz direksiyona gecmemis olmasi, Songila'nin beklenen performansi gostermemesi ve hepsinden onemlisi takimda pota altini dolduracak bir oyuncunun eksikligi en onemli noktalar. Buna karsin takimin basinda Oktay Mahmuti gibi cok tecrubeli bir koc olmasi, ondeyken de gerideyken de tum gucuyle takimi destekleyen taraftar ve hic bir sekilde oyun disiplininden kopmayan inatci kadro Galatasaray'in artilari.

Yukarida da dedigimiz gibi, CSKA disindaki takimlardan 3 galibiyet cikarabilen taraf ust turu gorur. Ben grup ikincisinin temsilcilerimizden biri olacagi varsayimi altinda tutkulu taraftari ve yuksek takim kimyasi ile Galatasaray'i daha sansli goruyorum. Tabii ki Efes takim olmayi basarabilir ve 1-2 transferle bahsettigimiz eksiklerini tamamlayabilirse one firlayabilir. Gonul her iki takimimizi da ceyrek finalde gormek istese de ilerleyen haftalar bize ne gosterir bilinmez. Ben her iki takimimiza da samimiyetle basarilar diliyorum.

Onumuzdeki gunlerde Fenerbahce Ulker'in gruptaki sansi ve diger gruplarin gorunumunu sizlerle paylasacagiz.

Yazar: Ahmet M. Özcan

Miami Heat nasıl yenilir?

Geçtiğimiz yıl Dallas'a karşı pek varlık gösteremeyen Heat, bu sene çok daha hırslı çok daha hızlı çok daha atletik. Kupanın en büyük favorisi. Ama onlar da yenilebilir. Nasıl mı?