26 Aralık 2011 Pazartesi

NBA: Favoriler-Süprizler-İlk Maçlar-Videolar



2011-12 sezonu lokavtın bitmesiyle dün 5 maçla başladı. 2 ay geç başlayan sezonda takımlar haftada 4 maçla epey zorlanacak gibi görünüyor.   


Doğu’da favorilerden Chicago Bulls açılış maçında geçtiğimiz yılın MVP’si Derrick Rose’un bitime 4.8 saniye kala attığı basketle bu yıl kadrosunu güçlendiremeyen hatta Lamar Odom’u da kaybeden L.A. Lakers’ı deplasmanda 88-87 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı. Kobe Bryant 28 sayı atmasına rağmen 8 top kaybı ve başka hiçbir takım arkadaşının desteğini almadığı için sahasında sezona kötü bir başlangıç yaptı. Derek Fisher oyuna hiç dahil olmazken Lakers’ın 3’lük yüzdesi sadece %25 olarak gerçekleşti. Chicago’nun bu sene kupayı alamamasının tek nedeni Miami Heat olacak gibi görünüyor.



Bir diğer Doğu favorisi Miami Heat geçen sezon finalde bir varlık ortaya koyamadığı Dallas’tan ilk 3 çeyrek adeta intikam aldı. İlk 3 çeyrek skoru 97-65 olmasına rağmen tarihin en büyük geri dönüşlerinden birini yapmak isteyen Dallas son çeyrekte 29-8 üstünlük sağlamasına rağmen sahadan 105-94 mağlup ayrıldı. Lebron James 37 sayı 10 ribaunt ve 6 asistle adeta tüm lige bu sezon kendisinin yılı olacağı mesajını verdi. Dwayne Wade 26 sayı 8 ribaunt ve 6 asistle destek verirken tek hayal kırıklığı Chris Bosh oldu. Dallas’ta ise yeni transferler Lamar Odom ve Vince Carter hayal kırıklığı yarattı. Lamar Odom 3. Çeyrekte teknik faulle sahadan atılırken Carter ilk beş başladığı maçta 20 dakikada 5 sayı ve 3 asist yaptı. Jason Terry 23 sayı ve Dirk Nowitzki 21 sayı attı ama maç bitse de geçen sene aldığımız kupayla hayallere dalıp gitsek hallerindeydi. Miami Heat oldukça hırslı görünümüyle bu sene kupanın en büyük favorisi benim için.




Doğu’nun diğer 2 favorisi Boston Celtics ve Newyork Knicks maçı ise oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. 3. Çeyrek sonunda 8 sayı geride olan Knicks’te Carmelo Anthony 37 sayısının 17’sini son çeyrekte attı takımına galibiyeti getirdi. Amare Stoudemire 21 sayı ve Toney Douglas’ta19 sayıyla oynadı. Yeni transfer Tyson Chandler ise ribaunt ve savunma desteği için takıma alınmasına rağmen sadece 3 ribauntla bekleneni veremedi. Celtics’de Rajon Rondo 31 sayı 13 asistle harikalar yaratırken Ray Allen ve Brandon Bass 20’şer sayıyla destek verdi. Yaşlı Boston’un bu sene diğer favorilere göre baskın olamayacağı görülüyor. Knicks ise favori olmamasına rağmen artık bu sene daha iyi işler yapacağa benziyor. 







Batı’da ise neler olacağı konusunda sanırım herkes için biraz karışık. L.A Clippers Chris Paul ve Chansey Billups ile kadrosunu güçlendirip bir anda Batı’nın en favorisi oldu. İlk maçında Golden State Warriors’u 105-86’yla rahat geçerken Paul 20 sayı 9 asist, Billups 21 sayı, Blake Griffin de 22 sayı 7 ribauntla oynadı. Los Angeles’ın bu sene ki takımı Clippers olacak gibi görünüyor.








Geçen yıl Batı finaline kadar yükselen Oklahoma Thunder genç Kevin Durant ile yine harika işler yapacağa benziyor. İlk maçında takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Dwight Howard ‘lı Orlando Magic’i 97-89 yenerek lige galibiyetle başladı. Howard 15 ribaunt almasına rağmen 13’te 4 şut yüzdesiyle sadece 11 sayıda kaldı. Aynı şekilde Hidayet Türkoğlu kötü şut yüzdesiyle oynadığı maçta sadece 8 sayılık bir katkı yapabildi. Thunder da ise, Kevin Durant 30 sayı 6 asist 5 ribauntla yıldızlaşırken Russel Westbrook 14 sayı 7 ribaunt 6 asist ve hala 89 doğumlu olduğuna inanamadığım James Harden 19 sayı 6 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar.




Lokavtın bitmesiyle çocuk gibi sevindiğim Nba sezonu nihayet başladı. Bu heyecanları çok özlemişim. Kaan Kural’ın yorumlarını da tabiki. Sezon boyunca her hafta 2 maç CNNTÜRK’te, 4 maç HD olarak Smartspor’da ve her gün 1 maç da NBA TV de olacak. Gerçi CNNTÜRK Boston’a fazlaca kıyak geçmiş. Maç programına buradan ulaşabilirsiniz:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder