31 Aralık 2011 Cumartesi

Nba: Günün Maçları 31/12/2011





LAKERS-NUGGETS ;

Sezona kötü başlayan Lakers yavaş yavaş ritim buluyor.Evinde New York'u Kobe Bryant'ın harika performansıyla yenen Los Angeles ekibi , genç kadrosuyla sezona iyi bir başlangıç yapan Denver'ı konuk ediyor.Staples Center'da Lakers galip gelecektir.

PACERS-PISTONS ;


Indiana 3 maçını da kazanırken , Detroit ise 3 maçını da kaybetti.Bu iki takım The Palace'ta karşı karşıya geliyor.Detroit evinde galibiyet almak istese de bu sene bu kadrosuyla ligin dibinden kurtulamaz.Zor bir maç olacaktır ama bu sene Doğu'nun güçlü ekiplerinden biri olan Indiana'nın galibiyet serisine devam edebileceğini düşünüyorum.


HAWKS-ROCKETS; 

Bu gecenin uzak durulması gereken karşılaşmalarından bir tanesi ..Atlanta sezon başlangıçlarını çok iyi yapan bir takım ( 2 sezonda 6-0 ) İki takımda ara vermeden maçlar yapıyor ve bu maçlarda Hawks kaybetmiyor. Evinde kolay yenileceğini düşünmediğim Houston , Atlanta ya ilk mağlubiyetini tattırabilir.. 

SUNS-THUNDER ;

Bu sene Batı'nın idaalı ekiplerinden biri olacağını oynadığı 4 maçta da gösteren Oklahoma daha yenilgi yüzü görmedi.Dallası Durant'in inanılmaz son saniye basketiyle geçtilr.. Phoneix ise ilk iki maçını kaybettikten sonra deplasmanda Hornets'i yenerek moral buldu ve yükselişe geçmek istiyorlar. Ama yorgun gelecekleri bu maçta Oklahoma ya direnme şansları çok zor.. Oklahoma evinden galip olarak ayrılacaktır.


KNICKS-KINGS ; 

Zor geçeceğini düşündüğüm bu maçta çıkacak her sonuç pek süpriz olmaz.. New York süperstarlarıyla bu maçı kazanıcak güce sahip .. Yüksek skor beklediğim maçlardan biri.. 


JAZZ-SPURS ; 


Bu sene Utah için bir hayli zor geçeceğe benziyor.Evinde oynayacağu bu maçı San Antonio'nun rahat kazanmasını bekliyorum. 

SIXERS-WARRIORS ;

Golden State Ellis ve Curry ile güzel maçlar çıkartabiliyor.Evinde her rakibi zorlayabilicek bir potansiyele sahip olan Warriors bu maçta galibiyete yakın .. Fakat Igoudalayı kadrosunda tutmayı başaran Philadelphia  onun yanına iyi bir kaç isim takviye ederse çok daha iyi bir takım olabilir.bu maçında skor olarak yüksek bitmesini bekliyorum .


30 Aralık 2011 Cuma

Nba: Günün Maçları 30/12/2011






MAGIC-BOBCAST ;
New Jersey karşısında rahat bir galibiyet alan Orlando,  ara vermeden Charlotte deplasmanına konuk oluyor. Charlotte ise Miami’ye Wade’in son son saniyelerde bulduğu basketle teslim oldu .9. sıradan draft ettikleri Kemba Walker da  yararlı olacak gibi gözüküyor. Her ne kadar ilk bakışta  Orlando favori gözükse de süprize açık ve uzak durulması gereken bir karşılaşma ..

CAVALIERS-PACERS ;
Bu senenin iyi takımlarından biri olacağını şimdiden gösteren İndiana , özelliklede evinde oynadığı maçları kolay kolay kaybetmez gibi gözüküyor. Karşı tarafta ise geleceğin yıldız adaylarından biri olan Kyrıe Irving’i 1.sıradan draft eden ve bir diğer çaylak Triston Thompson’ıda kadrosuna alarak pota altını güçlendiren bir Clevland var.Bu sene  sürpriz sonuçlar elde edebilecek takımlarından biri olan  Clevland’ın bu deplasmanda işi zor gibi.. İyi bir görüntü çizen İndiana ‘ nın bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

PISTONS-CELTICS;
Bir türlü eski temposunu bulamayan Boston’un artık  galip gelmesi gerekiyor ..Detroit ise kadrosunu güçlendiremeyip takımın yıldızı Hamilton’u kaybetti.Bu sene işleri çok zor .. Birkez daha Boston’a güvenip rahat bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum.

NETS-HAWKS ; 3 gün önce New Jersey de karşı karşıya gelen bu iki takım şimdi kozlarını Philips Arena’da paylaşıyor.. Evinde ağır yenilgi alan Nets’in deplasmanda işi bir hayli zor gözüküyor..Sezona formda başlayan Atlanta bu maçı kazanır.

ROCKETS-GRIZLIESS;
Evinde yaşlı San Antonio’yu yenmeyi bilen Houston genç kadrosuyla sezonun iyi takımlarından biri .. Geçen sene playofflar dai normal sezonu 1.bitiren  San Antonio’yu eleyip büyük bir sürpriz yapan Memphis ise son maçında Oklahama’ya yenildi.. Gecenin zor maçlarından biri de bu .Rakibine oranla daha dinlenmiş olan Memphis birde evinde olmanın avantajıyla galibiyete yakın olan taraf.

SUNS-HORNETS ;
Phoneix sezona kötü başladı . Evlerinde oynadıkları maçta  philadelphia ya kaybettiler.Ama Michael Redd’i alarak takıma iyi bir takviye yapan Suns zamanla ritim bulacaktır..Tabi sağlıklı bir Michael Redd’ ten bahsediyorum..New Orleans ise Paul’un yokluğunu Eric Gordon’u alarak gidermeye çalıştılar ve şimdilik başarılı olmuş gibiler .Formda Hornets galibiyete yakın gibi gözüksede Nash’in önderliğindeki Phoneix her zaman bir sürpriz yapabilir..

HEAT-TIMBERWOLWES; Sezona 2 maçınıda kaybederek başlayan Minnesota ,bu senenin en büyük şampiyonluk adayı Miami’yi konuk ediyor.. Maimi deplasmanda da olsa Minnesota’yı ezer geçer.

WIZARDS-MILWAUKEE ;
Geçen sene deplasmanda sadece 3 galibiyet alabilen Washington’ın bu sene ki  performansı da öyle olacak gibi gözüküyor .. Kadrosuna Stephan Jackson’u katıp Michael Redd’i kaybeden Milwaukee içinde kolay bir sezon geçmeyecek ..Ev sahibinin kazanmasını bekliyorum.. John Wall ve Brandon Jennings eşleşmesi zevkli geceçektir.

RAPTORS-MAVERICKS ;
Henüz galibiyetle tanışamayan Dallas ilk galibiyetini evinde alacak gibi gözüküyor.Zayıf Toronto’nun galibiyete ihtiyacı olan Dallas karşısında direnmesi zor …

PHILADELPHIA-JAZZ ;
Gecenin çekişmeli maçlarından birine sahne olacak maçta sezona iyi başlayan ve Phoneix deplasmanından galip ayrılan Philadelphia ile henüz galibiyet alamayan Utah, Energy Solutions Arena karşı karşıya geliyor.Yüksek skorlu geçmesini beklediğim bu maçta Philadelphıa , galibiyete oynadıkları oyunla daha yakın taraf.

Yazarlar: Batuhan&Alkan

Nba: Top Ten 29/12/2011

Favori belli yoruma gerek yok:))

29 Aralık 2011 Perşembe

TEMSİLCİLERİMİZİN EUROLEAGUE DE RAKİPLERİ BELLİ OLDU !




Euroleague top 16 kuraları İspanya’nın Barcelona kentinde çekildi.. E grubunda birbirine rakip olan iki temsilcimiz Galatasaray Medical Park ve Anadolu Efes E grubunda yer alırken gruptaki diğer rakiplerimiz Rus temsilcisi CSKA Moskova ile Yunan temsilcisi Olympiakos oldu .. Kura çekimine 1. torbadan giren Fenerbahçe Ülker ise G grubunda yer aldı. Temsilcimizin Rakipleri ise Yunan temsilcisi Panathinaikos, Rus ekibi UNICS Kazan ve İtalyan takımı EA Armani oldu..


İŞTE EŞLEŞMELER ;
E Grubu: CSKA Moskova, Olympiakos, ANADOLU EFES, GALATASARAY MEDİCAL PARK

F Grubu : Real Madrid , Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, Gescrap Bilbao

G Grubu: FENERBAHÇE ÜLKER, Panathinaikos, Unics Kazan, EA Milano

H grubu : Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Bennet Cantu, Zalgiris Kaunas


TEMSİLCİLERİMİZİN MAÇ PROGRAMI ; GALATASARAY'IN MAÇ PROGRAMI
Sarı-kırmızılı temsilcimiz, grubun ilk maçında Anadolu Efes'e konuk olacak. 2. maçta sahasında Olympiakos'u konuk edek GalatasarayMedical Park 3. maçında deplasmanda CSKA Moskova ile karşılaşacak.

ANADOLU EFES'İN MAÇ PROGRAMI
Lacivert-beyazlı temsilcimiz, grubun ilk maçında sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. 2. maçında CSKA Moskova'ya konuk olacak Efes, 3. maçta deplasmanda Olympiakos ile mücadele edecek

FENERBAHÇE ÜLKER'İN MAÇ PROGRAMI
Sarı-lacivertli temsilcimiz, grubun ilk maçında deplasmanda UNICS Kazan ile karşılaşacak. 2. maçında sahasında EA Armani ile oynayacak Fenerbahççe 3. maçında Panathinaikos'u konuk edecek.
İşte Final Four logosu 11-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Final Four’unun logosu da yapılan TOP 16 Kura Çekimi’ni müteakiben açıklandı. Logo simgesinde iki konsept üzerine yoğunlaşırken bunlardan ilki şehir için önemi büyük olan deniz, diğeri ise dünyanın da büyük ilgisini çeken Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii’si oldu.


Son kez Top 16 kurası çekildi
AVRUPA Ligi Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu açıklamasında, bu yıl bu formatta son kez Top 16 kura çekimi yapıldığını söyledi ve formatın gelecek yıldan itibaren, maç sayısı çoğaltılacak şekilde değiştirileceğini belirtti. Bertomeu,İstanbul’un, büyük organizasyonların düzenlenmesinde tecrübesi bulunduğunu kaydetti.

Oktay Mahmuti (G.Saray Koçu)
BURADA Avrupa’nın en iyi 16 takımı var. Maçlar zor olacaktır. Bizim gibi diğer gruplar da zor olacak. İlk defa 3 takımla temsil ediliyoruz Top 16’da bu çok önemli. Her maça nasıl çıkıyorsak bu maçlara da öyle hazırlanacağız.

Ufuk Sarıca (Anadolu Efes Koçu)
BİZİM 3 takımla kalmamız büyük başarı. Gruba baktığımız zaman CSKA bir adım önde görünüyor. Grupta ilk ikiye kalmak gerekiyor. CSKA hariç diğer 3 takım eş güçte diyebilirim.

Nedim Karakaş (F.Ülker Şube Sorum.)
İyi ya da kötü bir kura olduğunu yaptığımız mücadele ile anlarız. Eğer 6 maçta da iyi mücadele edersek, bizim için iyi kura olur. Eğer sakatlık olmaz ise başarılı oluruz.

Neven Spahija (F.Bahçe Koçu) BİZİM takımın, her türlü basketbol oynayan takıma cevap verebileceğini düşünüyorum. Kimseden çekinmiyoruz. Tomas ilk maça kadar eski performansına yaklaşacaktır. Mirsad takımla ilk antrenmanına çıktı.

Nba: Günün Maçları 29/12/2011







NETS-MAGIC ;
Orlando’nun evinde böyle maçları kaybedeceğini düşünmüyorum. Doğunun güçlü ekibi, bu sezon hazır olmayan, dağınık bir oyun sergileyen New Jersey’i evinde rahatlıkla geçer..

SPURS-ROCKETS;
Bu senenin en genç takımlarından biri olan Houston, deplasmanda ilk maçını kaybederek başlasa da evinde rakiplerine kolay pes etmeyecek gibi gözüküyor .Kadrosuna Goran Dragiç, Terrence Williams gibi genç isimleri katan Rockets kendi evinde oynadığı maçlarda güzel sonuçlar elde edebilir..Spurs ise bildiğimiz gibi sezona yine iyi bir giriş yaptı .Clippers maçında 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı ve bunların 5 i ilk beş olarak çıktı sahaya .. Sezona iyi başlayan San Antonıo deplasmanda zorda olsa tecrübeli isimleriyle galip gelmeyi bilir.

MAVERICKS-THUNDER ;
Gecenin en güzel maçlarından bir tanesinde iki takım Oklahama’da karşı karşıya geliyor .Sezona harika başlayan Thunder rakiplerini bir bir devirdi.Kevin Durant için bir parantez açmak lazım o geçen sene kaldığı yerden devam edecek gibi gözüküyor.. Westbrook oyunu daha iyi okuyup daha istikrarlı bir sezon geçirirse bu sezon batının en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olur Oklahama.Geçen senenin şampiyonu Dallas ise sezona durgun ve kötü başladı . Lamar Odomla daha iddalı bir hale gelen Dallas’ın ilerleyen zamanlarda ritim bulacağını düşünüyorum. Zevkli ve zor maç bizi bekliyor ben bir kez daha Oklahama’ya güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

BULLS-KINGS ;
İki takımda sezona Lakers‘ı yenerek başladı.Sonrasında Portland’a kaybeden Sacremento ,Lakers galibiyeti sonrası çıkışını sürdüremedi .. Chicago ise Ellis ve Curry ikilisi durduramadı ve onlarda ilk mağlubiyetini Golden State karşısında aldılar . bu iki takım Sacremento da karşı karşıya geliyor .Chicago, MVP guardı Derrick Rose ile bu maçın favorisi ..

NUGGETS –BLAZERS ;
Lokavt en çok bu iki takıma yaramış gözüküyor . Sezona 2 de 2 ile başlayan Denver ve Portland kozlarını Rose Garden Arenada paylaşıyor .Zorluk derecesi yüksek bu maçta tahmin yapmak gerçekten zor ama Portland ev sahibi olma avantajıyla bir adım önde ..

KNICKS –LAKERS ; Carmelo Anthony ile Kobe Bryant’ı karşı karşıya getiricek bu maç gecenin en büyük seyir zevkine sahip maçlarından biri olacak..Sezona harika bir Boston galibiyetiyle başlayan New York, sonrasında Golden State karşısında son periyotta yıkıldı.. Lakers ise kötü gidişe Utah karşısında aldığı galibiyetle dur dedi...Kobe & Carmelo düellosu her zaman zevkli geçmiştir .. Lakers evinde kazanmaya yakın olan taraf ..

Yazar: Batuhan Gökhan

Nba: Top Ten 29/12/2011

Favorim 2 numara.. Miami bütün listelerde süpürüyor..

28 Aralık 2011 Çarşamba

Nba: Günün Maçları 28/12/2011




PACERS - RAPTORS ;
Sezona galibiyetle başlıyan bu iki takımı karşı karşıya getiren maçta Toronto, Indiana'yı konuk ediyor.. Takıma küçük takviyelerde bulunan Toronto'nun bu sene işi zor gözüküyor.Indiana ise David West’i alarak 4 numara pozisyonunu güçlendirmiş gözüküyor.Deplasmanda işleri kolay olmucak ama Toronto'dan bir adım önde gözüküyorlar.

HEAT – BOBCAST ;
Milwauke'yi yenip sezona iyi başlayan Charlotte, genç takımıyla bu sezon rakiplerine süpriz yaşatabilir gibi gözüküyor .. Miami ise sezona harika başlayarak bu sene şampiyonluk için ne kadar iddalı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Dallas ve Boston'u yenerek rakiplerine mesaj veren Miami yorgun gidecekleri bu deplasmandada galibiyetle ayrılır..

WIZARDS – HAWKS ;
Atlanta sezona iyi bir başlangıç yaptı ve New Jersey karşısında rahat bir galibiyete ulaştı.. Bu sene yine Doğu'nun güçlü rakiplerine diş göstereceklerinin mesajını verdi .. Washington ise geçen sene sadece 3 deplasman maçını kazanabilmişti. Bu senede belki bir kaç galibiyet daha üstüne koyabilirler.. Atlanta yorgun geleceği maçta tecrübeli isimleriyle favori..

CAVALIERS – PISTONS ;
Bu senenin iki kötü takımını karşı karşıya getiricek bu maç hiç kolay olmayacak.. Hamilton’u kaybeden Detroit’in bu sene işi çok zor . Cleveland ise Omri Casspi yi takımına katarak biraz olsun takviye yapmış gözüküyor ..Cleveland süpriz bir galibiyet elde edebilir ..

THUNDER – GRIZZLIES ;
Geçen senenin süpriz takımı Memphis ile takımın yıldızlarını genç allstarların oluşturduğu Oklahama City Thunder FedEx Form da karşı karşıya geliyor.. Geçen sene aralarında harika maçlar oynayan bu iki takımın maçları ev sahibi galibiyetiyle sonuçlandı..Westbrook ve Durant bu senede heyecan vermeye devam edecek gibi gözüküyor .. Gasol ve Randolph’un performansları ise bu sene Memphis için kilit nokta olacak.. Sezona 2 de 2 ile başlayan Oklahoma ilk maçını kaybeden Memphis karşısında biraz daha şanslı..

CELTICS – HORNETS ;
Eric Gordon'un harika performansıyla sezona Phoneix'i yenerek başlayan New Orleans, lige kaptanları Pierce olmadan başladı ve Miami karşısında ağır bir yenilgi aldılar. Bu sene Rondo bizi büyüleyecek gibi duruyor ve belki yavaş olsada Boston ilerleyen maçlarda galibiyet serilerine başlayıp doğuda Miami ile liderliğe oynucaktır.. Boston Allstarr guardıyla maçın mutlak favorisi..

CLIPPERS-SPURS ;
Bu senede Duncan, Ginobili, Parker iskeletini bozmayan San Antonio geçen senelerden ne kadar farklı şeyler yapar bilinmez ama bu sene dahada yaşlanmış bu 3 yıldızları onları bir noktaya kadar taşır.. Diğer tarafta ise sezona harika transferle başlayan ve belki de Griffin'i NBA'de en iyi besleyecek Chris Paul'u kadrolarına alarak heyecan verici bir takım olan Clippers, Caron Butler’ı da alarak 3
numara pozisyonunu güçlendirdiler. Batının iddaalı takımlarından haline zaman geleceklerdir. Tecrübeli San Antonio'nun evinde bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

JAZZ-DENVER ;
Sezona Dallas galibiyetiyle başlayan Denver, Staples Center'da Lakers’a kaybeden Utah’ı ağırlıyor. Bu sene türk oyuncumuz Enes Kanter'in forma giyeceği Utah vasat bir kadroya sahip ve deplasmanda maç kazanmaları zor gibi gözüküyor..Denver evinde kazanacaktır..

SIXERS – SUNS ;
Bu maç sezona kötü başlayan iki takımı karşı karşıya getirecek. Philadelphia allstar oyuncusu Igoudala ‘yı kadrolarında tutmayı başardı ama yanına takımı üst sıralara oynatacak takviyeleri yapamadılar ..Shanon Brown ve Price ile daha atletik bir takım olan Phoneix evinde Nash ‘in önderliğinde galip gelecektir.

KNICKS-WARRIORS;
Monta Ellis ve Stephan Curry önderliğindeki Golden state , sağlıklı bir sezon geçirirse evinde rakiplerine kolay lokma olmaz ve playyoff a son sıralardan girmeye çalışabilir.. Ama karşılarında bu senenin iyi takımlarından biri olucağını gösteren New York var. Seyir zevki yüksek bol skorlu bir maç izleriz.. Knicks deplasmanda da olsa süper yıldızlarıyla bir adım önde diyebiliriz.

Nba: Top Ten 28/12/2011

6 Numara efsane. Hırs azim istek her şey var...

Nba: Günün Maçları - 28.12.2012




Boston Celtics - Miami Heat : Boston sezona Madison Square Garden da Meloyu durduramamaları sonucu yenilgi alarak başladı .. Bunda takım kaptanları Pierce’ında olmaması dikkate alınabilir. Miami ise Lebron'un harika performansıyla sezona başladı.Geçen senenin intikamını Dallas'tan aldılar .. Bu maçların pek favorisi olmaz ama Heat, Pierce'ın yokluğunda Lebron ve Wade ile bu maçı kazanır.. Lebron'un gecesi olabilir ..




Minnesota Timberwolves - Milwauke Bucks: İki takımda yeni sezona ilk maçlarını kaybederek başladı. Minnesota, Barea ile takımını güçlendirdi ama ne kadar yeterli olur bilinmez. Milwaukee ise yine standart bir sezon geçirip belki son sıradan playoff yaparlar .. Evinde Bucks favori ..





Sacramento Kings - Portland Trailblazers: Sacramento sezonu yeni stadlarında Lakers’ı yenerek elde etti ve herkesi şasırttı diyebilirz ..Thornton ve Tyreke Evans sezona formda başladı. Karşı tarafta ise daha hırslı bir Lamarcus Aldridge var .. Ama Brandon Roy'un şokunu yaşayarak başladılar sezona .. Zor bir maç olur ama ev sahibini böyle maçlarda daha şanslı görüyoruz..

Utah Jazz - L.A. Lakers: Bu sezon milli oyuncumuz Enes Kanter'in forma giyeceği Utah Jazz, guard mevkisine Harris ve tecrübeli Tinsley ile güçlendirdi en azından öyle planladılar. Sezonun ilerleyen kısmında neler olur bilinmez .. Lakers ise sezona çok kötü başlayarak herkesi şaşırttı. Son saniye toplarını iyi oynayamadılar ama Los Angeles ekibi hiçbir sezona 3 yenilgiyle başlamadı bu maçı kazanıp kötü gidişe erken bir dur diyeceklerdir ..

Atlanta Hawks - NJ Nets: Atlanta'nın favori görüldüğü bu maç aslında o kadar da kolay geçmeyecek. Tecrübeli isimleri kadrosuna katan Hawks sezonun açılış maçını, ilk maçında Washington'u yenen New Jersey'le oynuyor .. Bugünün süpriz olabilecek maçlarından bir tanesi. New Jersey allstar guardıyla galip ayrılabilir..

27 Aralık 2011 Salı

26.12.2011 Top Ten


Favorim 8 numara.. Çok Net:)


NBA: Günün Sonuçları 26.12.2011



İlk maçların günahı olmasa da çok sürpriz sonuçlar var:

New Jersey  90  –  84 Washington Wizards  (Deron Williams farkı 23 Sayı 9 Asist 8 Ribaund)

Milwauke Bucks 95 –  96 Charlotte Bobcats

Houston Rockets 95 – 104 Orlando Magic (Maçın Yıldızı Hido 23 sayı 6 ribaund 4 asist)

Toronto Raptors 104 – 96 Cleveland Cavaliers

Detroit Pistons 79 – 91 Indiana Pacers

Oklahoma Thunder  104 – 100 Minnesota Timberwolves (Durant + Westbrook 61 sayı- sanırım başka söze gerek yok)

Denver Nuggets  115 – 93 Dallas Mavericks (Son şampiyon Evinde 2. Maçı da kaybetti)

Memphis Grizzlies  82 – 95 San Antonio Spurs

New Orleans Hornets 85 – 84 Phoenix Suns

 L.A. Lakers  91 – 100 Sacramento Kings

Philadelphia 76ers  103 – 107 Portland Trail Blazers

Chicago Bulls  91 – 99 Golden State Warriors



26 Aralık 2011 Pazartesi

Noel'in en güzel 10 Hareketi

Benim favorim 2 numara. Çok zekice:)

NBA: Günün Maçları - Favoriler -


Nba’de bugün 12 maç oynanacak:



New Jersey – Washington Wizards : Geçtiğimiz yılın en kötü iki takımını getiren maçta Wizards Deron Willams’ın ağırlıyla biraz zorlanabilir. Son 8 karşılaşmalarında Wizards’ın 7 galibiyeti bulunuyor. Evinde maçı kolay kolay vermez.

Milwauke Bucks – Charlotte Bobcats:  Bu sene sürpriz yapabilecek takımlardan Ersan İlyasova’lı Bucks, geçen yılın sonuncusu Bobcats karşısında. Son 10 maçta evsahibi takımların kazanmasına rağmen Bucks bence bu maçı alır. 

Houston Rockets – Orlando Magic: İlk maçı kaybeden Magic kendi sahasında bu maçı rahat alacaktır. Pau Gasol’u kadrosuna katmayı başaramayan ve Yao Ming’in emekli olmasıyla zora giren Houston ise bu sene dibe oynayacak gibi görünüyor.

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers: Nba’in kötü 2 takımı arasındaki maçta ev sahibi takım maçı zor da olsa kazanır. Ama tehlikeli maç dikkatli olmak lazım.

Detroit Pistons – Indiana Pacers: Indiana Danny Granger ve David West ile bu maçı evinde rahat alır. Detroit bu sene dibe oynar gibi görünüyor.

Oklahoma Thunder – Minnesota Timberwolves: İlk maçta Warriors’ı rahat geçen Thunder yorgun  ve deplasmanda olmasına rağmen iddaası olmayan Minnesota’yı rahat geçer.

Denver Nuggets – Dallas Mavericks: İlk maçta Miami’ye karşı varlık gösteremeyen Dallas kendi sahasında kan kaybetmeye devam eden Denver karşısında oldukça rahat maç çıkarır. 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs: Geçen sene Batı’yı 61 galibiyetle 1. Sırada bitiren Spurs bu sene kupayı almayı daha çok istiyor. Oldukça güçlü kadroya sahip Spurs bu gece Rudy Gay’li Zach Randolph’lu Marc Gasol’lu Memphis karşısında çok zorlanacak ama açılış maçını kazanmayı bilecektir.

New Orleans Hornets – Phoenix Suns: Chris Paul’u Clippers’a kaptıran Hornets bu gece tecrübeli Suns karşısında pek varlık gösteremeyecektir.

 L.A. Lakers – Sacramento Kings: İlk maçı bu senenin güçlü takımlarından Bulls’a son saniyede kaybeden Lakers her ne kadar iyi bir görüntü vermese de bir iddaası olmayan Kings karşısında galip gelecektir.

Philadelphia 76ers – Portland Trail Blazers: Sakatlıklarla her sene boğuşan iki takımın mücadelesinde ev sahibi Blazers Gerald Wallce’ın katkısıyla bu maçı kazanacaktır.

Chicago Bulls – Golden State Warriors: İlk maçta deplasmanda Lakers’ı deviren Bulls yine deplasmanda Warriors'u zorlanarak da olsa  geçecektir.

NBA: Favoriler-Süprizler-İlk Maçlar-Videolar



2011-12 sezonu lokavtın bitmesiyle dün 5 maçla başladı. 2 ay geç başlayan sezonda takımlar haftada 4 maçla epey zorlanacak gibi görünüyor.   


Doğu’da favorilerden Chicago Bulls açılış maçında geçtiğimiz yılın MVP’si Derrick Rose’un bitime 4.8 saniye kala attığı basketle bu yıl kadrosunu güçlendiremeyen hatta Lamar Odom’u da kaybeden L.A. Lakers’ı deplasmanda 88-87 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı. Kobe Bryant 28 sayı atmasına rağmen 8 top kaybı ve başka hiçbir takım arkadaşının desteğini almadığı için sahasında sezona kötü bir başlangıç yaptı. Derek Fisher oyuna hiç dahil olmazken Lakers’ın 3’lük yüzdesi sadece %25 olarak gerçekleşti. Chicago’nun bu sene kupayı alamamasının tek nedeni Miami Heat olacak gibi görünüyor.



Bir diğer Doğu favorisi Miami Heat geçen sezon finalde bir varlık ortaya koyamadığı Dallas’tan ilk 3 çeyrek adeta intikam aldı. İlk 3 çeyrek skoru 97-65 olmasına rağmen tarihin en büyük geri dönüşlerinden birini yapmak isteyen Dallas son çeyrekte 29-8 üstünlük sağlamasına rağmen sahadan 105-94 mağlup ayrıldı. Lebron James 37 sayı 10 ribaunt ve 6 asistle adeta tüm lige bu sezon kendisinin yılı olacağı mesajını verdi. Dwayne Wade 26 sayı 8 ribaunt ve 6 asistle destek verirken tek hayal kırıklığı Chris Bosh oldu. Dallas’ta ise yeni transferler Lamar Odom ve Vince Carter hayal kırıklığı yarattı. Lamar Odom 3. Çeyrekte teknik faulle sahadan atılırken Carter ilk beş başladığı maçta 20 dakikada 5 sayı ve 3 asist yaptı. Jason Terry 23 sayı ve Dirk Nowitzki 21 sayı attı ama maç bitse de geçen sene aldığımız kupayla hayallere dalıp gitsek hallerindeydi. Miami Heat oldukça hırslı görünümüyle bu sene kupanın en büyük favorisi benim için.




Doğu’nun diğer 2 favorisi Boston Celtics ve Newyork Knicks maçı ise oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. 3. Çeyrek sonunda 8 sayı geride olan Knicks’te Carmelo Anthony 37 sayısının 17’sini son çeyrekte attı takımına galibiyeti getirdi. Amare Stoudemire 21 sayı ve Toney Douglas’ta19 sayıyla oynadı. Yeni transfer Tyson Chandler ise ribaunt ve savunma desteği için takıma alınmasına rağmen sadece 3 ribauntla bekleneni veremedi. Celtics’de Rajon Rondo 31 sayı 13 asistle harikalar yaratırken Ray Allen ve Brandon Bass 20’şer sayıyla destek verdi. Yaşlı Boston’un bu sene diğer favorilere göre baskın olamayacağı görülüyor. Knicks ise favori olmamasına rağmen artık bu sene daha iyi işler yapacağa benziyor. 







Batı’da ise neler olacağı konusunda sanırım herkes için biraz karışık. L.A Clippers Chris Paul ve Chansey Billups ile kadrosunu güçlendirip bir anda Batı’nın en favorisi oldu. İlk maçında Golden State Warriors’u 105-86’yla rahat geçerken Paul 20 sayı 9 asist, Billups 21 sayı, Blake Griffin de 22 sayı 7 ribauntla oynadı. Los Angeles’ın bu sene ki takımı Clippers olacak gibi görünüyor.








Geçen yıl Batı finaline kadar yükselen Oklahoma Thunder genç Kevin Durant ile yine harika işler yapacağa benziyor. İlk maçında takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Dwight Howard ‘lı Orlando Magic’i 97-89 yenerek lige galibiyetle başladı. Howard 15 ribaunt almasına rağmen 13’te 4 şut yüzdesiyle sadece 11 sayıda kaldı. Aynı şekilde Hidayet Türkoğlu kötü şut yüzdesiyle oynadığı maçta sadece 8 sayılık bir katkı yapabildi. Thunder da ise, Kevin Durant 30 sayı 6 asist 5 ribauntla yıldızlaşırken Russel Westbrook 14 sayı 7 ribaunt 6 asist ve hala 89 doğumlu olduğuna inanamadığım James Harden 19 sayı 6 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar.




Lokavtın bitmesiyle çocuk gibi sevindiğim Nba sezonu nihayet başladı. Bu heyecanları çok özlemişim. Kaan Kural’ın yorumlarını da tabiki. Sezon boyunca her hafta 2 maç CNNTÜRK’te, 4 maç HD olarak Smartspor’da ve her gün 1 maç da NBA TV de olacak. Gerçi CNNTÜRK Boston’a fazlaca kıyak geçmiş. Maç programına buradan ulaşabilirsiniz:


25 Aralık 2011 Pazar

2011-12 Nba Sezonu Başlıyor!!!

2011-12 Nba sezonu bugün başlıyor. Bütün sezonu burada değerlendireceğiz.

Ama ısınma için bloga da ismini veren şarkıyı dinlemek için linke tıklayın:)