17 Şubat 2012 Cuma

Nba 2012: MVP Yarışı



Allstar arasına kadar sezona bakıldığında Miami Heat'in yıldızı Lebron James ve ligin süperstarı Kobe Bryant arasında MVP yarışı olduğunu söyleyebiliriz.














 Burada hemen Kevin Durant'ın hakkını da vermeliyiz. Takımını Batı'da ilk sıraya çıkaran Durant, 27 Sayı, 8,1 Ribaunt, 3,2 Asist ortalamalarıyla MVP'nin en büyük adaylarından.
Henüz NBA'de 4. yılını geçiren Durant bu ödülü önümüzdeki yıllarda bir kaç kere rahatça kazanabilecek düzeyde.


King James sezona fırtına gibi gir. Diğer basketbolculardan farklı bir düzeyde farklı bir yerde basket oynadığı çok açık. 
Takımı Doğu yakasında 2. sırada olan King James, 28 sayı, 8,2 Ribaunt, 6,8 asist ortalamalarıyla oynuyor.












Geçtiğimiz günlerde Shaq'ı geçerek Nba'in en çok sayı atan oyuncuları sıralamasında 5. sıraya yükselen efsane yıldız Kobe Bryant bu sene 28,7 sayı, 5,8 ribaunt, 5 asist 
ortalamalarıyla oynuyor. Ama Kobe Bryant'ı özel kılan bu istatistikler değil. Bu sene oynadığı bütün oyunlarda kazanma hırsı hemen farkediliyor. Bütün maçlarda neredeyse tek başına ayakta kalıyor.
Takım arkadaşlarını oyuna sokmak için çabalıyor asla ve asla yenilgiyi kabul etmiyor. Onu yarıştığı diğer MVP adaylarından farklı kılan da bu oluyor. Belki bu sene çok iyi görünmüyorlar ama
Kobe'nin hırsı Lakers'ı ayakta tutmaya yetiyor.

MVP sıralamasında ilk 10:

1-Lebron James
2-Kevin Durant
3-Kobe Bryant
4-Chris Paul
5-Derrick Rose
6-Dwight Howard
7-Kevin Love
8-Russel Westbrook
9-Paul Pierce
10- Andre Iguodala

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder